INTERVJU MED MEDIESJEF TINA WULF I VÅLERENGA FOTBALL ELITE

EVD har vært så heldig å få til ett intervju med  Tina Wulf,  Hun er Media & Kommunikasjonssjef i Vålerenga Fotball Elite. Bli gjerne med videre.

For de uvitende, Hvem er Tina? 

Tina er en 35 år ung dame som er født i Bergen og oppvokst i Molde. Jeg snakker begge dialektene flytende (og daglig), og er vel sånn sett egentlig det verste av to verdener for en Vålerenga-supporter… 😉 Utover det bor jeg på feil side av byen med klubbens maskot, Charlie. 

Du kom til Vålerenga som spiller i 2012. Hvorfor valgte du Vålerenga? 

Jeg var faktisk på vei til Hamburg for å bli utenlandsproff, men underveis i treningsoppholdet med den tyske klubben ringte Solveig Gulbransen og sa at det var større sjanse for å nå drømmen om på A-landslaget hvis jeg kom til Vålerenga. Jeg tok henne på ordet, og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde! 

Du ga deg som toppspiller i 2015, hvorfor det? 

Jeg levde med fotball 24/7 (det gjør jeg for så vidt enda), og fikk egen karriere ordentlig i vrangstrupen. En dag sa det bare stopp, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å velge når jeg skulle legge opp. Med rollen som mediesjef i Vålerenga og kaptein for damelaget ble det minimum 12 timer på Valle om dagen – 7 dager i uka. 

Hvordan syns du utviklingen til Vålerenga Fotball sitt damelag har vært siden du la opp? 

Er det en ting jeg skulle ønske, så er det at jeg var ti år yngre og fikk vært med på oppturen til norsk kvinnefotball. Og Vålerenga. Det å få lov til å spille på Intility Arena, og leve av fotballen, det hadde vært moro. Den utviklingen klubben har hatt siden jeg la opp har vært helt fenomenal. Jeg er mektig imponert, og gleder meg stort til å følge jentene i Europa i nok en sesong. 

Etter 2015 har du vært Mediesjef i Vålerenga Fotball Elite og er det enda. Morsommere med media enn å spille fotball? 

Jeg får lov til å jobbe med lidenskapen min, og det er jeg svært takknemlig for. Jeg har en femårig medieutdanning i bagasjen, men det jeg lærer hver dag i Vålerenga er det ingen utdanningsinstitusjon i verden som kunne lært meg. 

Hvordan har media utviklingen vært, ikke bare i Vålerenga men generelt også, har vel skjedd en del de siste årene? 

Sosiale medier har tatt fullstendig over livene våre – det er det ingen som helst tvil om. Man må nesten være «på» 24 timer i døgnet for å ikke gå glipp av ting. Det er mye positivt med den utviklinga som har skjedd, men også en del ting som jeg skulle ønske vi slapp unna. Jeg har jo fått det privilegiet det er å styre alle våre kanaler, og det er noen 100 meldinger som kommer i løpet av døgnet. Det er et voldsomt engasjement der ute, og det er utrolig bra! 

Det virker som det er nok jobb på deg og Sander Bakkemo Amundsen, du er sjefen, hva gjør han? 

Vi blir ikke arbeidsledig med det første nei, og bra er det. Sander er en fantastisk innholdsprodusent som lager veldig mye bra innhold for oss. Han filmer og redigerer og er en veldig kreativ type! 

Styrer du alt, eller er det fortsatt frivillige som styrer diverse sosiale medier kanaler?

Jeg styrer alt. 

Hvordan ser en vanlig hverdag på jobb?

Ingen dager er like – det kan jeg i hvert fall skrive under på. Og så er det mer en livsstil enn en jobb. 

Det er både interne og eksterne møter, koordinering med journalister og mediehus, mye skriving og redigering av video. Dagene starter stort sett ganske tidlig og er sjeldent over før jeg går og legger meg for kvelden. Slik er det i fotballen, og det er jeg veldig glad for 😊

Du får vel bli med laget når du skal trene i utlandet, det må vel være en bonus på vinteren? 

Det er veldig fint å få være med på treningsleir. Det gir gode muligheter for å skape annen type innhold, og så får man muligheten til å komme enda tettere på gruppa enn her hjemme. 

Når det er buffet å spise, går du rett på desserten da eller hva velger du å spise? 

Jeg går sjeldent til desserten faktisk, men melonen i utlandet kan jeg spise kilovis av. Utover det er jeg ganske enkel og ensidig i kostholdet altså. Det blir mye salater. 

Rykker Vålerenga rett opp igjen?

Ja, det skal og må vi!

Hvor viktig er supportere for Vålerenga?

De betyr alt for klubben. Den enorme mobiliseringa vi var vitne til i fjor er det ingen andre i Norge (og sikkert ikke i Skandinavia) som kan matche. Jeg håper det fortsetter i år, og at enda flere blir med på veien tilbake! 

Hvorfor skal man melde seg inn i Vålerenga Fotball Elite? 

Fordi man kan være med å bestemme. Det er så enkelt som det!

Beste/Værste Vålerenga minne? 

Beste minne er nok overtidsscoringa mot LSK på Intility Arena. Herregud for en opplevelse det var! 

Den verste var da vi rykka ned i 2023.

Humor er viktig, hvem er mest morsom av Gjermund Østby & Egil Larsen? 

De er vittige på hver sin måte, så her er det umulig å velge en av dem. 

Hvor er Tina Wulf om 5 år, fortsatt Vålerenga? 

Jeg klarer knapt å se to uker frem i tid, men med 12 år i klubben allerede så skal du ikke se bort ifra at du finner meg i gangene en stund til i hvert fall. 

Tusen takk for intervjuet og lykke til videre.