DRIT OG DRA! ETT DYKK I ARKIVET FRA 2010.

I mange år har vi alle sammen kunne følge Norsk Supporter Alianse (NSA) kjempe sin lange og nesten umulige, men akk så helvetes tåpelige, kamp for å utbedre dassforholdene rundt om kring på norske fotball arenaer. Og mang en gang har vel de fleste av oss vært overbeviste om at det var en kamp som ikke lot seg vinne. Ikke av noen. Men den gang ei. 

Redaksjonen i = enga, samt våre mange utpalasserte og hemelige agenter, ser nå med henrykt og ekte glede at denne kampen, selvfølgelig med noen nødvendige unntak, nå er vunnet. Takket være NSA sin standhaftighet og ståpå vilje til å kjempe de patetiske og totalt unødvendige kampene, ser det nå ut som om de fleste kamparangører endelig tar problemer med skrøplige dassforhold seriøst. = enga bøyer seg erbødigt og meget imponert i pisserenna og kan bare gratulere og konstantere at det nytter å klage og bitche, bare man gjør det hele tiden. Takk NSA, dere har gjort en helt fantastisk og totalt uunværlig jobb. Endelig kan vi komme hjem fra kamp med like rene rumpehull som det vår kjæres mor en gang så snilt utstyrte oss med. 

Nå sitter vi bare igjen med det store spørsmålet: Hvordan i helvete klarte vi i det hele tatt å gå på dass før når dere ikke var der og tok ansvar? Nei det er faen ikke godt å si. Og ikke er det sikkert at våre trofaste lesere engang har lyst til å vite fasiten på dette personlige spørsmålet.

Men der vi er meget meget fornøyde med arbeidet NSA har gjort for dassforholdene på stadione, er vi akkurat like missfornøyde over innsatsen NSA har gjort ovenfor dassforholdene på pøbbene våre, eller rett og slett den manglende innsatsen faktisk. Med andre ord; de har droppet det viktigste. For det er jo på pøbben vi lever våre liv, det er her vi inntar dagens livsnødvendige og kanskje eneste føde, og det er her vi gjerne gjør vår del av den viktige resirkuleringen alle absolutt skal være en stor og personlig del av. På stadion er vi jo, tro det den i NSA som vil, faktisk for å se fotballkamp og ikke nødvendigvis for å tømme alle mulige kroppsåpninger i nitti minutter. Kankje rart å høre for noen, men det er faktisk tilfelle.

Vi i redaksjonen i = enga finner dette manglende engasjementet intet annet en urovekkende, og bestemte oss derfor å ta dritten i egne hender. Vi bestemte oss rett og slett for å sende ut to av våre mest trofaste medarbeidere, Hebbe-Lille og Farsan, for å gjøre jobben NSA tydeligvis ikke synes er stor og viktig nok. Jobben som tydeligvis er en så stor drittjobb at pampene i NSA ikke vil nedverdige seg til å tenke på engang. Vi sendte disse to drittsekkene ut på tur for å kartlegge dassforholdene på norske fotballpøbber. Vakkert ble det ikke, så langt der i fra, men nødvendigt, ja visst pokker, og vel så det..

Vi kan ikke si annet enn at selv om vi gikk til denne dritt jobben med bange anelser og mere nervøsitet enn den gangen på høylåven i trettenårsalderen, så må vi bare innrømme at vi likevel ikke hadde anelser om hva som kom til å vente oss likevel. For at mange plasser rett og slett var like sjokerende som de var uhygieniske, nei det var vi ikke klare over For å begynne med konklusjonen, vi forstår hvorfor NSA pampene ikke har orket å legge sine fine og nystelte hender i dette. Vi forstår det veldig godt. For vi ble sjokerte, sjokerte sier vi dere. Sjokerte. Men vi fikk nå gjort unna oppdraget vi var satt til likevel, og her får du kjære leser et utdrag av våre observasjoner av dassforhodene rundt på de forskjellige fotballpøbbene i fotballnorge. Det er ikke fin lesning, så langt i fra. Det er så gar kanskje ikke engang vakker og intresant lesning, men vi får bare håpe at vår forskning kanskje kan være med på å få NSA til endelig å ta dette problemet seriøst. Detnne dritten er tross alt ikke noe som løser seg av seg selv. Så vi kan ikke la sjansen gå fra oss til å komme med følgende oppfordring: Ta ansvar NSA, med en gang. Dette stinker.

Bryne. Stallen Pub og Mat:

Pissoar: Tre

Sikte plate i pissoaret: Nei

Låser: Hengelås festet til en leca blokk

Dopapir, og kvalitet: Kultur sidene fra Stavanger Aftenblad

Såpe, og kvalitet: Fem liters dunk fra Biltema

Hånd tørke muligheter: Nei

Renhold: Høytrykk spyler før og etter sesongen.

Atmosfære: Av en eller annen rar grunn fikk vi lyst til å ta fram melkemaskinen og den supsidierte tørkerullen og la det stå til.

Åge & Åges dom: Navnet skjemmer som regel ingen, men her luktet det vondt, og da snakker vi ikke bare om dassene.

Stabæk. Onkel Blå:

Pissoar: Marnmor

Sikte plate i pissoaret: DNB Nord logo

Låser: Kodelåsser

Dopapir, og kvalitet: Ja, dobbelt sidig fra Meny

Såpe, og kvalitet: Nei

Hånd tørke muligheter: Blå engangs frotehåndklær som du etter endt besøk får tildelt  av NAV utplasserte Johnny og Ali fra Stovner

Renhold: Hver time, og to ganger i timen på kampdag.

Atmosfere: Luksus fra gulv til tak. Rett og slett en plass det er ære å få lov til å tømme hver eneste kroppsåpning du måtte ha behov for å tømme.

Åge & Åges dom: Her var det rett og slett drita koselig. Pluss for gratis kondomer på dame dassen.

Brann. Fotballpuben:

Pissoar: Den gamle dassen fra `Blåbussen´

Sikte plate i pissoaret: Nei, her er det bare å la det stå 

til. Treffer du så treffer du..

Låser: To stykker.

Dopapir, og kvalitet: Ja, men ikke engang her holder 

“Den 12. Mann” høy og god nok kvalitet 

Såpe, og kvalitet: Ja, men det minner stygt om vaselin Inne på dame dassen, og ikke var a´ fin heller.

Renhold: Nei, men vi er nå tross alt i Bergen. Helt greit og fullt akseptabelt.

Atmosfære: Vått og glatt.

Åge & Åges dom: Pluss for den ekstreme 

tilgangen til gratis vaselin, og alle de ytterst 

velvillige jenter. Gratis er de også.

Viking. Beverly:

Pissoar: Børsta stål

Sikte plate i pissoaret: Bulls Eye

Låser: Nei

Dopapir, og kvalitet: Nei

Såpe, og kvalitet: Nei

Hånd tørke muligheter: Defekt varmluft

Renhold: He he.

Atmosfære: Nei

Åge & Åges dom: Hadde det vært lys der så er det fult mulig at det hadde latt seg bruke, men Vågen er takke faen og heldigvis for det ikke mange meterene unna. Men en leveregel er så absolutt å huske å drite før du går hjemme i fra.

Lillestrøm. Martins:

Pissoar: Nei

Sikte plate i pissoaret: Nei

Låser: Nei

Dopapir, og kvalitet: Nei

Såpe, og kvalitet: Nei

Hånd tørke muligheter: Nei

Renhold: Nei

Atmosfære: Nei

Åge & Åges dom: Vel er vi kanskje ikke så jævla godt vandt med høy og god comfort fra før av, men utedasser satt i system kan ikke engang vi aksepter. Fliser i ræva har vi rett og slett vokst i fra tror vi. 

Vålerenga. Bohemen:

Pissoar: Børsta stål

Sikte plate i pissoaret: Ja, Brann logo

Låser: Ja

Dopapir, og kvalitet: Ja, som regel. Resirkulert fra First Price

Såpe, og kvalitet: Ja, flytende fra First Price med duft av eple.

Hånd tørke muligheter: Defekt varmluft

Renhold: Nei

Atmosfere: Får en følelse av å være i Bergen.  Flotte og fengende Brann slagord over alt.

Åge & Åges dom: En dass med de mest nødvendigste faseliteter. Pluss for alltid full sprøyteautomat, og mange fristende telefon nummer.

Fredrikstad. Kjælleren:

Pissoar: Hjemmesveisa av resirkulert lett metall

Sikte plate i pissoaret: Konfirmasjonsbilde av Kvisvik

Låser: Hengelås

Dopapir, og kvalitet: Ja, det kjentes hel ok ut. 

Såpe, og kvalitet: Ja, men man blir ikke rein nok, ikke i nærheten engang. 

Hånd tørke muligheter: Ja, brukt tørkerull, som mest sansynelig er hentet fra det forlatte gutterommet til Ardian Gashi, men det gjør ingenting.

Renhold: En gang i uken

Atmosfære: Nei, men hva faen kan man forvente seg i Adeco ligaen?

Åge & Åges dom: Helt greit, men et klart minus at sikteplata i pissoaret visstnok var stjælt den samma dagen den ble utplasert.

Hønefoss. To Brødre:

Pissoar: Porselen

Sikte plate i pissoaret: Nei

Låser: God gammeldags ledig/opptatt skilt

Dopapir, og kvalitet: Ja, enkelt fra Rema, men 

av overaskende god og myk kvalitet

Såpe, og kvalitet: Vegg dispenser, luktfri guffe 

fra Smart Klubb

Hånd tørke muligheter: Varmluft

Renhold: Ikke som vi vet om

Atmosfære: Nei egentlig ikke.

Åge & Åges dom: Trivelig, pluss for heldekkende skillevegg til selve dassen

Moss. ØreVilla Kro:

Pissoar: Kobber

Sikte plate i pissoaret: Nei

Låser: Haspel

Dopapir, og kvalitet: Hjemmelaget

Såpe, og kvalitet: Nei

Hånd tørke muligheter: Hjemmelaget tørkerull

Renhold: Nei.

Atmosfære: Som resten av pøbben så får du lyst til å bli sittende. Det lukter faktisk godt der inne.

Åge & Åges dom: Et vakkert flisbelagt rom. En dass vi rett og slett kunne tenkt å hatt hjemme oss hos selv.

Strømsgodset. Union Cene. :

Nei, nei, nei, nei, nei, nei, nei, og atter nei.

Åge & Åges dom: Eplet faller tydeligvis ikke langt fra stammen i det hele tatt. Som NSA representanter ville ha sagt det: Dette vil vi helst ikke snakke om.

Denne saken er fra 2010 som sagt, men tema er like viktig i 2024. Legg merke til at denne saken er laget før man fikk robot til å skrive for seg.

Farsan & Hebbe Lille