INTERVJU MED KOMMERSIELL LEDER I VÅLERENGA FOTBALL ELITE ANDREAS AALBU

EVD har fått til ett intervju kommersiell leder i Vålerenga Fotbal Elite nemlig Andreas Aalbu. Bli gjerne med videre.

For de uvitende hvem er Andreas?

  • 33 år gammel gutt (sier det – for jeg har et mål om å alltid være ung til sinns) fra Bærum. Jeg har en relativt svak OBOS-karriere bak meg som spiller, og trolig den som har lagt ned flest unødvendig meter i den ligaen de siste 12-13 årene. Jeg var god på tre ting – løpe mye, heade og solid på bottur! Jeg en bachelor i Sports Management og en master i Idrettsledelse. Ellers er jeg kort fortalt glad i fotball, trening, golf, Vålerenga og Liverpool. 

Rådførte du deg med pappa Jan Erik før du tok jobben i Vålerenga?

  • Ja, han har vært min viktigste sparringspartner på det meste her i livet. Hele familien min er glad i Vålerenga, og selv om varseltrekantene blinket litt da jeg fikk det tilbudet i fjor høst var dette noe både han og alle andre nærme rundt meg mente jeg burde kaste meg på.

Du fikk vel en del pes etter overgangen fra Stabæk til Vålerenga?

  • Ja, det ble overraskende mye, spesielt når man ikke er spiller eller trener, men det lever jeg fint med – og tar det egentlig som et stort kompliment. Det hele ble ekstra spesielt når klubbene var direkte konkurrenter om å berge plassen og min første kamp som Vålerenga-ansatt var mot nettopp Stabæk.

Hvor ofte skryter han at han har spilt i Vålerenga også?

  • Det har han gjort mye opp gjennom! Det prates mye om at han har spilt cupfinale, men ikke så mye om selve resultatet (4-1-tap mot LSK). Det egentlig bare Mamma som har vært ordentlig god i fotball i vår familie. 

Egen spillerkarriere da, hva er du mest fornøyd med ?

  • 2014-sesongen med Bærum Sportsklubb. Jeg kom på årets lag i OBOS-ligaen og vi tapte på ekstra omganger mot Mjøndalen i den avgjørende kvalikkampen for å møte Brann i neste. Alle vet hva som skjedde der, og det tror jeg vi hadde greid også hvis ikke Mjøndalen hadde utlignet på overtiden av overtiden av ordinær tid. Morten Tandberg var trener, vi hadde over 12-13 egenutviklede spillere i stallen og en kompisgjeng som ikke hadde hatt noe å gjøre i Eliteserien – men vi var fryktelig gode den sesongen.

Ble ett lite opphold i svenske Varberg også?

  • Ja, jeg fant ganske tidlig ut at jeg ikke kom til å bli noe toppspiller, så da handlet det mest om å leve litt i nuet og få noen opplevelser. På denne tiden var jeg ferdig med bacheloren min og hadde et par år der jeg bare spilte fotball, før jeg skulle gå løs på mastergraden på NIH. 

Beste/værste minne innen fotballen?

  • Værste minne må også være den nevnte kvalikkampen mot Mjøndalen. Vi alle viste at dette var et engangstilfelle for en klubb som Bærum og at vi aldri kom til få den muligheten igjen. 
  • Beste minne – hvis vi ser bort i fra den 2014-sesongen som jeg nevnte må være å bli ansatt i Vålerenga. Jeg har takket nei til klubben et par ganger tidligere, av ulike årsaker, men nå følte jeg ting klaffet med de endringene som skjedde og jeg er fryktelig stolt av å jobbe og representere det jeg ser på som Norges råeste fotballklubb.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for en kommersiell leder?

  • Ingen dager er like. Det er mange møter, både internt eksternt, telefoner, e-poster og meldinger, og dagene bare flyr – og ofte må man bare løpe dit vinden blåser. Som kommersiell leder er man involvert i stort sett alt bortsett fra det som skjer ute på banen. Det å jobbe i en fotballklubb er ikke for hvem som helst. Det er jobb 24/7, man må alltid være på og det tærer på alle rundt deg, men når dette er lidenskapen din så trumfer det alt. 

Hvordan er responsen hos sponsorene, sitter penga like løst etter nedrykket?

  • Det har vært en utfordrende tid å komme inn på, både med nedrykk og at det er generelt tøffe tider for stort sett alle bransjer om dagen. Vi har mistet en del kommersielle inntekter pga. nedrykket, men ingen partnere av betydelig størrelse har trukket seg og vi har pdd signert med 11 nye bedrifter. Av naturlige grunner blir det en nedgang i 2024, men forhåpentligvis rykker vi opp og løfter dette til nye høyder i 2025, men da må vi også gjøre de riktige tingene riktig dette året.  

Du har tatt over etter Mehran som er i HamKam nå, Mehran fiksa,  Hvordan skal det tomrommet fylles og hva blir motto ditt?

  • Mehran har gjort en fantastisk jobb i Vålerenga over flere år. Han er en god venn av meg og vi har sparret veldig mye sammen de siste 5 årene, og han har også vært en jeg kan lene meg på nå som jeg fortsatt er relativt fersk i jobben. Å komme inn etter han er selvfølgelig ikke verdens enkleste oppgave, men jeg må prøve å løse dette på best vis på min måte. Jeg er ikke opptatt av å få noe slagord etter meg selv, og det må man gjøre seg fortjent til, men kan love at jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre så god jobb som overhodet mulig i Vålerenga, koste hva det koster.  

Hvis du er på sponsormiddag og det er  buffet . Hva velger du å spise da? Rett på dessert?

  • Buffet er både det beste og det verste jeg vet. Jeg kan garantere at det hadde blitt to-tre tallerkener med mye diverse kjøtt, fisk og alt mulig som ikke skal blandes, og at kveldens største avtale hadde blitt signert på porselensavdelingen og ikke med penn og papir… 😊

Hvor viktig er supporterne for Vålerenga Fotball?

  • Det viktigste klubben har! Per dags dato skal vi spille i en liga vi ikke vil spille i, har lagt bak oss et svært turbulent år, både på og utenfor banen, og omdømme er svakt. Måten supporterne sto opp i høst da det brant som verst og hvordan det mobiliseres foran en sesong i OBOS-ligaen er unikt. Dette er grunnen til at fryktelig mange ønsker å spille, trene og/eller jobbe for Vålerenga!

Rykker Vålerenga rett opp?

  • Vi skal og må rykke rett opp!

Hvorfor skal man melde seg inn i Vålerenga Fotball Elite?

  • Man skal melde seg inn i Vålerenga Fotball Elite sånn at man kan være med å påvirke klubben i riktig retningen og at man blir en del av et stort og viktig fellesskap.

Er Andreas Aalbu fortsatt i Vålerenga Fotball Elite om 5 år?

  • Det håper jeg virkelig!

Andreas oppfordrer alle til å støtte spleisen til Akillas sin familie.

https://www.spleis.no/project/363990?utm=kvittering

Tusen takk for intervjuet og lykke til videre.