ROYAL LEAGUE 2.0

Det hender man finner gode ting på X. Mattis Moen er Kamma supporter og sugen på reiser for å se laget sitt andre steder enn bare Norge.

Forslag om norsk-svensk vinterturnering.

En slags Royal League i ny drakt. En tråd. 

Etter at det såkalte Hangelandutvalget anbefalte en ligacup på vinterstid for å øke antall konkurransekamper i løpet av en sesong, så har undertegnede jobbet med å finne fram til en løsning som er bedre enn den rene nasjonale varianten utvalget foreslo. 

Man allierer seg med Sverige, og lager en norsk-svensk cupvariant etter de samme prinsippene som VM. Gruppespill med fire lag i hver gruppe, de to beste går videre til et sluttspill osv, dere skjønner tegninga. 

Gruppene settes opp etter hvilken plass lagene har havnet på i hjemlig serie, og med dette oppsettet blir summen av lagenes plassering 34 i samtlige grupper, og dermed en rettferdig ordning.
Denne modellen gjør at man får spilt konkurransekamper mot minimum to lag man ikke ellers møter.
Her er eksempelet på hvordan gruppene ville sett ut dersom dagens tabellplasseringer blir det endelige.

Man kan vurdere hvorvidt alle lag i gruppene skal møte hverandre én eller to ganger. Det mest nærliggende er ett møte. Da kan de to best rangerte lagene ha to hjemmekamper og én bortekamp, omvendt for de dårligst rangerte. Her illustrert ved et foreslått kampoppsett i Gruppe A.
Én av grunnene til at Royal League feilet i sin tid var mangel på reservebaner med kunstgress. Mange flere spilte på gress, og det var langt færre haller å oppdrive. Det er blitt flere haller, og nå spiller(dessverre vil mange si) de fleste lag på kunstgress, mens gresslagene har fine reservearenaer. 

Hangelandutvalget lanserte fire forslag til vintercup. Alternativ D er ganske lik den modellen jeg skisserer opp, bare at den jeg lanserer kun har lag på toppnivå, noe som er best for konkurransen. Utbyttet av en kamp mellom Glimt og Skeid er nok ikke spesielt stort for noen.
Dersom man vil få med hele toppfotballen kan modellen naturligvis også brukes til en «Royal Conference League» mellom Superettan og Obosligaen, da begge land har 16 lag i sine to øverste nivåer. 

En forutsetning for å gjennomføre denne modellen er selvsagt at Sverige går vekk i fra sin nasjonale cupmodell som går fra høst-vår, og heller innfører vår-høst, med cupfinalen på slutten av sesongen. Det burde de forsåvidt gjøre uavhengig av Royal League 2.0. 

Dette er innstillingen fra Kald Kaffe-utvalget Jeg stiller gladelig opp for å presentere denne idéen ytterligere sier Mattis Moen. Han er en av to som lager banehopper podcasten Kald Kaffe sammen med Remy Andre Øyvåg.

EVD takker for at man fikk publisere dette her. Kan opplyse om at det er ingen robot som har skrevet dette her.