SØNDAG 25.FEBRUAR BRAKER DET LØS FOR VÅLERENGA SKI

EVD har intervjuet Eirik Stubdal Røer i Vålerenga Ski før. Men nå er det like før det braker løs. Neste søndag altså  25. februarstiller Vålerenga Ski stafettlag for herrer i NM. 3 ganger 10 km på Beitostølen. Er du i nærheten ta turen, hvis ikke benk deg ned foran tv eller radioapparatet ca klokka 13 00 så får du fulgt med. NRK er som vanlig på plass.  Men EVD har tatt en prat med Eirik, bli gjerne med videre.


Nå hvordan er pulsen nå før NM?


Vi merker at det nærmer seg. Treningsiveren har vært større hos alle på laget de siste ukene, og jeg håper vi sitter med en fornuftig blanding av spenning glede. NM er folkefest, og vi håper å bidra til festen.


Hvor mye har dere trent?


Ingen av oss er toppidrettsutøvere, men vi har forberedt oss så godt det lar seg gjøre i kombinasjon med jobb og andre gjøremål. I snitt ligger vi kanskje på i underkant av 10 treningstimer i uka.


Hvilket ambisjoner har dere før stafetten?


Målet er enkelt og greit å sette Vålerenga på kartet også i ski-Norge, og jeg skal love at vi skal være synlige. Vi har med bluss og storflagg, og merker allerede interesse både i miljøet og blant pressen.


Er det klassik eller fristill?


Begge deler. 1. etappe går i klassisk, de to neste i fristil. Andreetappen bytter stilart annethvert år.


Favoritter er dere vel ikke, hvilken plassering blir det?


Vi går for 7. plassen. Neida, selv det er nok å sikte litt høyt i denne sammenhengen. Jeg tror vi får nøye oss med å være blant de bakerste lagene, men vi håper selvfølgelig å plassere noen bak oss.


Blir det noen supportere som kommer til å heie på dere?


Det vet jeg ikke, men vi håper selvfølgelig på det. Det er jo vinterferie, og kanskje er det noen som er på Beitostølen?


Nevn 3 gode grunner til at folk skal ta turen til Beito neste helg?


Ski-NM er folkefest, og stafetten er det største høydepunktet. Kan love god stemning!
Alle med et hjerte for ski og Vålerenga bør være tilstede ved en historisk begivenhet som dette.
Vi trenger all den støtte vi kan få!


Om dere ikke vinner, så vinner dere vel banketten i kjent Vålerenga stil?


Jeg burde sikkert svart ja på det, men vi har alle planer om å gå femmila i NM én måned senere, så jeg tror vi i første omgang sikter oss inn på beholde formen mot det. Etter NM del 2 derimot…


Pleier man å gå bananas i kiosken etter ett renn?. Eventuelt hva kjøpes da?
Hehe, bananas er det vel ingen som går, men det går i det vanlige. Vafler, kaker, pølser og brus. Noen topper det ved å tilby burgere, mens marerittet er å være i nord og få kokte grillpølser.


Hvis man blir bitt av basillen, hvor kan man melde seg inn for Vålerenga Ski?


Bare å melde seg inn via minidrett eller ved å sende en mail til styret. Alle er velkomne!


Kanskje noen sitter med mye penger, dere sier vel ikke nei takk til sponsing?


Definitivt ikke! Samtidig er det en viss sjarm i å drive på lavbudsjett, og det viktigste er tross alt at du har hjerte for Vålerenga og er villig til å blø for drakta.


Hvor er Vålerenga Ski om 5 år?


Jeg er glad i å tenke stort, så jeg får lyst til å si at vi da har et lag som kjemper om NM-medalje i stafetten. Og det bør samtidig gi grobunn for god rekruttering.


Lykke til i stafetten og ikke minst videre

Første intervjuet med Eirik kan leses her: