INTERVJU MED EIRIK OM LANGRENN, FOTBALL OG VÅLERENGA.

EVD redaksjonen har fanget opp at Vålerenga Ski har meldt på lag for herrer i stafett . Vi er nok ikke best i byen her. Etter Kjelsås, Lyn, Rustad og BSK. . Bli gjerne med videre hvis dette høres interresant  ut.

For de uvitende hvem er Eirik S Røer?

Jeg er en 34 år gammel ski-nerd, som også bruker mye tid på fotball. I skimiljøet er jeg kjent som skitrener, skismører, skiplukker, fotograf og journalist. Har egentlig hatt de fleste hatter der. I fotballmiljøet står jeg fast nederst på Østblokka, og prøver også å reise på så mange bortekamper som mulig. 

Langrenn altså som gjelder, hvor mange medlemmer er det i Vålerenga Ski?

Det vet jeg faktisk ikke, for jeg er helt fersk som medlem i skiklubben. Men har blitt fortalt at det er mest eldre medlemmer som deltar i et og annet turrenn. Også kan vi blant annet smykke oss med tidenes første vinner av Birkebeinerrennet i 1932.

Stemmer det at dere skal stille lag i NM stafett for herrer?.

Det stemmer! Jeg og to av mine brødre melder overgang fra barndomsklubben Bækkelaget, og oppfyller to drømmer i vinter. Ikke bare får vi stilt familielag i NM, men vi gjør det for Vålerenga. 

Hvor skal NM foregå, man bør jo sette opp buss og blusse.?

NM arrangeres på Beitostølen, og stafetten avholdes søndag 25. februar. Det hadde vært en drøm med både buss, bluss, tifo og stickers, helt sinnssykt fett faktisk! Da hadde vi vært banebrytende på supportersiden også i skimiljøet. Men om noen Enga-supportere har hytte i området og tilfeldigvis er der den februar-helgen tar vi imot all støtte vi kan få. 

Hva er målsetningen  for sesongen 23/24 sette Vålerenga Ski på kartet?

Det er målet! Som du skrev innledningsvis er vi nok ikke best i byen, men vi skal klare å være synlige likevel – i beste Vålerenga-ånd. Bare det å stille et lag i NM-stafetten, for første gang i historien, er jo et steg på veien. Også skal vi klare å rope høyt og være passe breiale, slik at vi opprettholder inntrykket om at vi er elsket og hatet av alle, men aldri ignorert.

Finnes det noe Vålerenga Ski merch?

Ja, faktisk. Vi har laget nye racingdresser og pannebånd til stafetten. Begge deler i små opplag, men det blir et lite overskuddslager dersom noen skiinteresserte supportere ønsker å kle seg riktig i vinter- og påskeferien.

Har du noen treningstips til slamper som meg, som ikke er for krevende?

Da vil jeg anbefale kortreiste økter på Valle. Har hatt skiturer der jeg har tråkket egne løyper på gresset, og rulleskiturer frem og tilbake langs Vallhall. Det er noe bohemsk over å gjøre det enkelt, i nærområdet og på gamlemåten. Anbefales! 

Men det er ikke bare Vålerenga Ski på deg, fotball eller hockey som gjelder?

Fotball som gjelder. Har hatt sesongkort/vært regelmessig på kamp siden 2005, med unntak av noen år der ski tok litt for mye tid – også på sommeren. I år har det blitt fem bortekamper, og alle hjemmekamper utenom én så langt. Stortrives nederst på Østblokka og synger meg hes hver helg. Supportermiljøet, og særlig slik det har vært de siste årene, gjør alt verdt det – uavhengig av hvordan fotballaget presterer. 

OBOS 2024 på Vålerenga Fotball?

Nei, tror vi holder oss. Begynner å se ut som et lag, og har veldig trua på nysigneringene.

Fullt antrekk eller ett diskre skjerf på match?

Ikke skjerf eller drakt, men står stort sett i Østblokka t-skjorte eller annet merch fra Ultrassjappa.

Fanzine/podcast/bok tips gjerne både ski og fotball?

Anser meg som newbie her, men har blitt glad i Stang Ut både på pod og papir. Skimiljøet har litt å gå på når det gjelder både fanzine, podcast og bok, men kan jo trekke frem magasinet SKIsport – som jeg var redaktør for tidligere. 

Du fikk jo Låg Høger første utgave 2010 på e-post hva syns du?

Veldig kult å se og lese, dette var helt nytt for meg. Om jeg hadde hatt mer tid er det noe jeg gjerne skulle plukket opp og drevet videre.

Hvor er Vålerenga Ski om 5 år?

Forhåpentligvis fremdeles med NM-lag på start, som på en eller annen måte er med på å preger rennet. I et litt lengre perspektiv må målet være å øke rekrutteringen, slik at det utvikles løpere helt fra barneårene til senioralder.

Hva er drømmeovergangen til Vålerenga Ski?

Ikke et veldig kjent navn for folk flest, men blant dagens aktive tenker jeg Tor Olav Nesheim Hægeland fra Rustad IL. En ordentlig bohem! Ellers tror jeg Tord Asle Gjerdalen, Erling Jevne og Børre Næss hadde gjort seg i en Vålerenga-drakt.

En Vakker Dag ønsker lykke til videre,. Lover å følge med 

Takk for praten!

PS: Vil du også lese Låg Høger digitalt? Ta kontakt.