INTERVJU MED MOSSEKÆLLEN JAN ERIK SYVERUD.

For de uvitende hvem er Jan Erik? 

– Snart 34 år gammel Kæll fra Øreåsen i Moss. Kokk, tapper øl og studerer grafisk design. 

Moss FK altså, hvordan er det å se laget sitt på nivå 2 kontra 3 og 4?

– Det er natt og dag når det kommer til forskjell på PostNord-ligaen og OBOS-ligaen. Faste kamptidspunkter, bedre motstand, mer publisitet og ikke minst at det er utrolig gøy å være tilbake i toppfotballen.

Tribunemessig er det vel litt mer konkurranse i år?

– Det sier seg selv. Riktig nok var det et par lag i PostNord-ligaen som hadde reisefølge. På en annen side var det mange av våre motstandere som ikke var vant lag med reisefølge med unntak av enkelte cupkamper. Dette fikk vi erfare Egersund, på Ulleren og ikke minst Sotra.

Kråkevingen hvordan er ståa der?. Noen undergrupper pågang?

– For hver kamp som kommer dukker det opp flere og flere unge lovende supportere. Både jenter og gutter. Dette digger vi. Det er et par av våre yngre som har lekt med tanken om å forsøke å sette i gang med eget og som er Ultras inspirert. Disse heier vi selvsagt på. Frihet for Ultras!

Hvordan skal dere bli større og bedre, rekorden er vel 500 medlemmer?

– Dette er kanskje et kjedelig svar. Fortsette med inkludering og rekrutering på feltet. Siden covid slo innover Europa har jeg for min del brukt en del tid på å ta meg tid til de som interesserer seg for MFK. Tenker da spesielt på hvis jeg møter folk ute eller at de står på motsatt side av bardisken. 

Mange opplever eller har opplevd at Kråkevingen er en gruppe som er vanskelig å komme innpå. Slik skal det ikke være. Det er fortsatt slik at mange ser på fotballsupportere som en gjeng med bråkmakere. Slik er det heldigvis ikke lengre. 

Vingepod, er det annet enn snakk om dommerne og matoppskrifter?

– Det blir mye dommerfokus dessverre. Hvis vi ser på norske dommere og hvordan de presterer uke inn og uke ut er det ikke rart det blir mye dommerfokus. Likevel har jeg noen spennende planer for fremtiden når det kommer til podcasten vår. 

Lyttertallene har økt med opprykket og de er stabile. Igjen kan vi spe på med mer som gjør at flere kan relatere seg til podcasten vår. 

Blir det å se alle 30 matchene i år live?

– Det er målet. Så lenge ikke noe skjer som gjør at blir forhindra til å få med meg alle kampene, så skal jeg det. I fjor røk jeg på to kamper pga et bryllup. 

Nevn 3 gode grunner til hvorfor man skal gå på Melløs for å se Moss FK?

– Jeg har en god grunn: Fotball er best på stadion! 

Ellers kan jeg legge til at det er noe eget med å se ditt lokale lag spiller fra tribuneplass. Samtidig er Melløs stadion VAR fri sone inntil videre. Nei til VAR – Ja til Ivar!

Klarer man å holde på Thomas Harald Myhre som trener?

– Ja! Han lever jo drømmen!

Hvordan er stickersen krigen i Moss?. Nei det er ikke jeg som klistrer Vålerenga stickers. 

– Hvor var disse før vi begynte å klistre i byen vår er det første jeg tenker. En stickerskrig er bare artig. 

Har du bok/fanzine/podcast tips til leserne?

– Her må jeg nesten melde pass. Leser svært lite, men har lest Josimar tidligere. Den anbefaler jeg. Ellers synes jeg de bak Idrettspolitikk gjør en strålende jobb. Abonner der!

Det finnes mange gode podcaster. Det har blitt mindre podcast lytting etter at jeg slutta med pendling. Start En Pod er fin, Den 69 Mann har imponert meg, Heia Foball til tider og fotballpodcasten til TV 2.

Hvor er Moss FK og Kråkevingen om 5 år?

– Gruppespill i Champions League, full isfront mellom klubb og supporterklubb. Neida, ikke helt Bodø/Glimt. Snakk om grøt. Stakkars supportere som blir motarbeidet av egen klubb og ikke minst alle medgangsupporterne. 

Nok et kjedelig svar fra meg. Det viktigiste er at vi får stabilisert oss i OBOS-ligaen, får på plass økonomien, bygge klubb og administrasjon. Kanskje til og med leke med et fotballstadion og ikke en friidrettstadion som vi har nå. 

Nå er det å berge plassen som er målet i år. Alt annet er bonus. Neste år er det tøffe 2. året etter opprykket. Jeg hører noen prater om opprykk allerede neste år blant de som går på Melløs. Det er lov å drømme, men det er altfor tidlig. Vi er egentlig ikke rusta som klubb for OBOS-ligaen for øyeblikket. Ta et steg om gangen. 

Jeg har sett hvor på tryne man kan gå om man tar seg vann over hodet, bruke penger vi ikke har og ha spilt så langt nede som i 3. Divisjon. Det er ikke fett å ha sett MFK mot Odd, Odd 2 og Odd 3.

Når kommer den nye supportermusikken til Lasse Dahl & co?

– I løpet av høsten er det siste jeg har hørt. Det er bare å følge med på Spotify!

Har du lest den legendariske boka fra 80-tallet om Einar Jan Aas?

– Som jeg nevnte tidligere er jeg ingen lesehest. Kanskje Christian Thuesen vil spille den inn som lydbok. Hvis han orker riktignok. Tror ikke jeg har lest en bok siden jeg gikk på ungdomskolen. Du store Gauda het boka.