INTERVJU MED ROBIN GROV, OM FJELLTUR, JOBBSJANSEN, FOTBALL OG HOCKEY.


Robin begynner å få en del år på baken. Livsnyter, som jobber både med barn og kommenterer fotball og hockey for tv2. Får vi se han lede Supporterskolen på TV2?. En Vakker Dag heier alltid på Robin Grov. Svigermors drøm.

For de uvitende hvem er Robin Grov?


En myk start med å prate om seg selv, der altså. Jeg er en gutt på 29 år fra Kampen. Spilte selv fotball og ishockey i klubben fra jeg var 5 år. Var bedre i fotball, men likte miljøet og Jordal bedre, så spilte hockey lengst. Var vel 15 år da jeg la skøytene på hylla, og jeg fikk nok en sesong eller to mer enn jeg burde også, men Myggen og flere visste hvor mye det betydde for meg. Garderoben, kulturen, samholdet. Jeg var førstemann inn i garderoben og sist til å gå. Hadde jeg lagt ned samme innsats i å trene som å snike meg unna så kunne jeg helt sikkert blitt en ålreit spiller. Allergisk mot å trene. Ikke ofte jeg var svett heller. Var heller på Ullevaal og så kamp enn å være på barmarkstrening. Fant min lidenskap i å kommentere 2-3 år etterpå. Den gangen det ikke gikk kamper på TV 2 Play var radio populært. Kommenterte sikkert i 4-5 år på Klanens Web Radio før TV 2 kom på banen. Reist rundt og vært aktiv supporter siden jeg var 12-13 år. For 15 år siden var det ikke så stress å være mindreårig på bussen. Det hadde ikke fungert på samme måte i 2023, så jeg var heldig. Vålerenga har egentlig alltid vært livet mitt. Hockey og fotball selv som ung, over til å bli supporter og følge hockey’n ekstremt tett som kommentator og over til pubene og det miljøet som voksen.

Føles som det er mange av dere. Hvor ivrig har egentlig Kjell Grov vært?. Er du i familie med Martinius Grov også, kjent bueskytter?


Haha, vi er en hel flokk! Vi er fem søsken som er glade i hverandre, så KG har hatt litt å stri med. Det som bekymrer meg enda mer er at det dukker opp dobbeltgjengere av meg stadig vekk, så vi mistenker at Kjell har vært enda mer aktiv enn han kanskje burde vært. Var en i Florida selv mamma trodde var meg på bilde. Blir nok et stille og rolig arveoppgjør med noen nye brødre fra forskjellige kontinenter.


Hvordan var det for en enkel gutt fra Kampen og nå toppen på Galdhøpiggen?

Det var ikke et vakkert syn. 120 bykilo opp stein, isbre og enda mer stein var ikke bare bare. 619 høydemeter på 5 kilometer. Og da jeg endelig var på toppen var det rett ned igjen på to stive bein med kramper i begge legga. Men jeg kom meg ned og det er jeg veldig fornøyd med. Tåle smerte over lang tid er en kunst det og.

Trøim ut? Slik at Vålerenga kan ta en Lyn og starta opp langt ned i divisjonene?


Det er så vanskelig balanse. Trøim frustrerer i form at han er en så glimrende businessmann i det daglige. Alt han tar i blir til gull, men når det kommer til klubben i vårt hjerte tas det uforståelig dårlig businessavgjørelser hvert eneste år, og klubben drives meget svakt. Men ingen kan ta fra han at han spytter inn penger, men ofte må han betale et underskudd som han selv er sterkt delaktig i. Jeg personlig vil aldri ta en Lyn. Man har aldri godt av et nedrykk. En av de mest flåsete kommentarene som finnes. Og i denne klubben er det ikke så sikkert at det hadde bært rett opp igjen. Jeg er ikke så imponert over disse moralistene at «4.div er bedre enn Trøim»- men nå har jeg aldri latt politikk styre min tankegang rundt VIF. Det er dog en annen debatt. Men Trøim må slippe henda av rattet i større grad. Virker som ikke helt ser sin egen rolle og peker på alle andre. Samtlige trenere/støtteapparat jeg har pratet med i Trøims regjeringstid sier at det man bruker desidert mest krefter på er å holde mannen fra London fornøyd. Da er man på ville veier.

OBOS Ligaen 2024. Hvilket borteturer ser du fram i mot?. Ulsteinvik og Hødd borte, eller Pølse i vaffel på Melløs mot Moss?


Levanger kan bli en skikkelig godbit! Er så mange av oss som samler på baner, men jeg har jo Melløs fra før. Så den vil jeg unngå, så ikke disse unggutta i Ikaros tar meg igjen. Men jeg tror oppriktig at vi klarer oss. Illic og Bitri tror jeg er riktig type i hver sin ende av banen. En hektisk høst i vente!
Rydde opp i stallen, hvem skal ut og hvem skal inn?
Børven og Hedenstad har kontrakt ut 2024, men de er ferdige, så får man se om Jonsson klarer å kvitte seg med de. Usikker på om Oldrup Jensen tar lønnskuttet for å bli. Det er nok førsteprioriteringene.

Du har nesten alltid imponert meg, bortsett fra når du subbet gatelangs på Kampen og Vålerenga. Du tok grep, ble med på Jobbsjansen i regi av Vålerenga. Fortell hva det gjorde med deg?


Hehe, jeg hadde en nokså mørk periode på to år fra jeg droppet ut av VGS til vår gode venn og tidligere talsmann i Klanen, Espen Knutsen, overtalte meg til å gi Jobbsjansen en mulighet. Jeg var skeptisk fordi jeg

kjente så mange i og rundt klubben, og følte ikke at noen skulle se «ned på meg». Veldig teit i etterkant, men sånn var det. Var ikke ekstremt hokus pokus, men det var opp om morran, møte andre, ta relevante kurs som er fine på CV’n, spille fotball, trene og gjøre sosiale ting sammen. Jeg ville jobbe med barn og unge og fikk dermed jobb på Hasle skole. Der er jeg enda! Nå på mitt tiende år. Og gjennom det solide arbeidet i mange år har Jobbsjansen et strålende nettverk ut til arbeidslivet. Den gangen var det anført av tre fantastiske mennesker i søstrene Marte og Maren Edvardsen og en som het Christian Deberitz. Gode, trygge voksenpersoner med en varme og humør som spredde seg i hele gruppa. En genuint driv til å snu livet til unge mennesker til det bedre. Maren Edvardsen holder fortsatt koken! Ga henne en klem for et par uker siden da jeg hadde med skolen en tur til Valle. Jeg skylder Jobbsjansen og spesielt de tre absolutt alt.

Videre barne og ungdomsarbeider og kommentere fotball og hockey på TV2. Hva er morsomst?


Vanskelig spørsmål. Har hatt samme klasse på skolen i 5 år nå, og snart begynner de på ungdomsskolen. Skolejobben dekker et sosialt behov. Ler mye og har det bra, selv om det også sliter på. Kommenteringa dekker et adrenalinkicket mitt. Kommentere store kamper på Jordal med 5000 i hallen trigger meg. Så jeg mener selv jeg har funnet en veldig god balanse med to jobber jeg trives i som oppfyller det jeg trenger her i livet.

Er det bare å skli inn å kommentere, eller må man forebrede seg mye?. Mye sjokomelk du har på raideren?

Er nok enda mer forberedelser i fotball enn hockey, men det gjøres et solid stykke arbeid i forkant. På hæl’n-kommentering hadde blitt avslørt av folk som ser på der hjemme. Mange med mye peiling som benker seg ned for å se sport på tv. De lurer man ikke over tid.

Hvor er det best mat, for det sies du er glad i mat?


Haha, er mange gode steder. Gamle Dileks (cafe Passabel) har imponerende god mat. Der har man fått til en bra sjappe i lokalmiljøet.

Om 5 år, har Robin Mino eget fotballshow på TV2, du er jo en som leverer hele tiden?

Haha, skjønner ikke helt hva det konseptet skulle vært, men hadde jo selvsagt vært gøy å være på skjermen også, selv om kamera legger på 10 kilo. Vi får se hva fremtiden bringer!

Du får 100 000 etter en rik tante på Tøyen i Oslo. Hvem ville fått cash da?


Hadde nok blitt en fin kombinasjon av Skatteetaten og Bohemen, tenker jeg. To gode kandidater. Per på Hjørnet får også sine riksdaler.

Nok om deg, Hvilket tanker har du om Vålerenga Hockey neste sesong?


Jeg er veldig usikker. Avhenger veldig av hvordan ting utvikler seg denne sesongen. Når man ikke en finale denne sesongen heller, så burde hoder rulle. Da burde man stake ut en ny kurs med nye mennesker. Mange av problemene er dessverre som i fotballen. Eiere som tror de har sportslig kompetanse og legger all sin tillit i en sportssjef som har bommet på veldig mye så langt. Hockey’n har dessverre veldig få supportere som er kritiske til det som foregår. Underprestere så ekstremt når man har hatt de midlene tilgjengelig. Veldig trist. Vi nærmer oss 15 år siden forrige NM-gull. Går ikke å støtte alt i blinde og håpe på det beste. Jeg tråkker gjerne på tær hvis det betyr at klubben blir best mulig. Logoen først, få seg ny venner i andre rekke.

Hockey generelt også sliter. skal man aldri lære det med økonomi?


Et evig surr. Og når man ser feilene som gjøres og hvem som er ledere rundt omrking, så er det fortsatt så mange som fortsatt lever på 80 og 90-tallet. Idretten som moderniserer seg treigest på administrasjonsfronten.


Din drømmefemmer som har spilt i Vålerenga Hockey?


Den er alltid tøff, men da går jeg for en vri med personlige favoritter – og da blir det ofte barndomshelter.


I mål: Bjørn Bjurling.
Sto vel bare i Vålerenga en sesong, men syntes han var så bra. Ble selvsagt gull i 06-07 sesongen han var bakerst.

Backer:

Lars Erik Lund. Alltid første backen på min liste. Alltid. Så kald og rolig med puck, så elegant, så mange målpoeng, store øyeblikk og minner. Kommer aldri en sånn spillertype igjen.


Bård Sørlie. For et tenningsnivå. Knallhard på backplass. Husker godt et par fighter han hadde også. Legendarisk da han sparka hjelmen i lufta og jubla opp mot tilskuerne.

Løpere:

Go Ricky! Kjell Richard Nygård. For en nydelig, men gal gal mann. Satte fart over hele isen for å knuse motspiller i motsatt rundvant. Jobber nå som trener i klubben. Suveren fyr og en god kamerat.

Øystein Olsen. Den største. Punktum.

Anders Fredriksen. Han nevner jeg ofte. En spiller som ikke tas opp ofte nok. Mykeste håndleddene i verden. En ro, men effektivitet i spillet sitt. Fantastisk å se på. Gikk til Lørenskog som delte ut spinnville lønninger på den tiden, orka ikke være der oppe mer enn en sesong, og la skøytene på hylla som 30 åring. Veldig trist.
Kan prøve en med fotballen også, i en klassisk 4-4-2?


Blir jo mange fra samme æraen, men la gå. Arason – beste keeper i min levetid.
David Brocken – belgisk blå! Granittblokk av en back. Suser’n på Lerkendal I 2004. Sorry Freddy!
Panzer – Og da selvsagt første periode i klubben. Så oppofrende og knallhard. Synd han ikke fikk gullet sitt, men tilbudet i Russland umulig å takke nei til.
Ronny Johnsen – Så god, og så rask, til tross for sin høye alder. Mye av grunnen for gullet i 05.
Tom Henning Hovi – Stabiliteten selv. Nydelige innsvingere.
Morten Berre – min mann. Mange omtalte meg som han lille raringen som var så opphengt i Morten Berre i perioden han ikke var så godt likt. Folk skjønte

endelig mitt standpunkt til slutt, men det tok tid. Var alltid fascinert av måten han fikk med seg ballen 1 mot 1, og det å være på rett sted til rett tid.
Christian Grindheim – så komplett. Suser inn i dueller og er en ballvinner, men også en herlig pasningsfot. Skuddet hans mot Lyn via tverrligger og ned var enormt. Også viktig i Rekdal periode to da man sleit voldsomt økonomisk.
Freddy dos Santos – dytter han inn sentralt, så jeg ikke får en sint telefon fra Rodeløkka. Anvendelig og god spiller. Lojal og en samlende kraft. Sånne skal man ikke undervurdere å ha. og selvsagt: best når det gjelder 🙂
Bjørn Arild Levernes – min første ordentlige fotballminne var cupfinalen 2002. Felles frokost i Vallhall og toget opp til stadion. Levernes matchvinner mot Odd og en helt vanvittig dag. Stort for en 8-åring.
Steffen Iversen – inn sommeren 2004. Snudde opp-ned på hele klubben. Så nære to seriegull på hans 18 måneder i klubben. Dro til RBK og vant der i 2006. Et savn.
Moa – inn fra Skeid samtidig som Martin Andresens storsgineringer. Dobbelen på Åråsen i 2008, cupfinalen samme år og vårsesongen 2010 vil alltid være gode minner. Dro fra VIF på sommeren, og ble ikke tatt igjen på toppscorertittelen før i siste serierunde. Burde selvsagt hatt en rolle i klubben den dag i dag. Sjanseløs vurdering.

Takker Robin for intervjuet og ønsker lykke til videre.