INTERVJU MED ESPEN BORGERSEN OM FORZA SECOND HAND. NYTT LOKALE IGJEN OG SJOKOPULVER PÅ TUR.


For de som ikke har lest forrige intervju, hvem er Espen Borgersen og hva er Forza Second Hand?

37 år gammel småbarnsfar fra Hokksund som grodde fast i Hedmark etter studiene. Bakgrunn som bl.a. arrangementssjef og daglig leder i idretten. Vokste opp med foreldre som har drevet supporterbutikk og et amerikansk fotballag. Også aktiv innen politikken. Fotball er idrett nr. 1, men idretter som amerikansk fotball, rugby, hopp, Formel 1 og innebandy er idretter jeg også har et stort hjerte for. Forza Second Hand er en supporterbutikk basert på gjenbruk. Med drakter og effekter fra flere idretter, men med fotball i fokus. Åpnet i Hamar juni 2023 og lanserte forzasecondhand.no september samme år. 

Hvordan går det med butikken, du flytta til Maxi Storsenter 1.desember 2023?

Jeg er totalt sett fornøyd med starten. Det har vært enkelte uker og måneder som har vært utrolig bra og som viser potensialet. Så er det perioder hvor det har vært mer stille. Før aktiviteten plutselig tar seg opp igjen. For EVDs lesere kan jeg avsløre at Forza har signert en langsiktig leieavtale i Strandgata 53 i Hamar fra 1. mars. Det er en perfekt beliggenhet for å etablere Forza og utvikle nye konsepter. Tilgjengelig for både gående og kjørende med kafeer og Strandgateparken som nærmeste naboer. Maxi var det beste tilgjengelige alternativet da jeg  måtte finne nye lokaler og det var spennende å teste konseptet på et kjøpesenter. Det har vært noen positive tendenser på Maxi de første seks ukene, men totalvurderingen er at Forza er en sentrumsbutikk. Det har alltid vært følelsen, men å teste sentertilværelsen i en periode da de rette lokalene ikke var tilgjengelige, var allikevel riktig og viktig. Nå blir det en mer fleksibel hverdag og muligheter for å jobbe mer langsiktig og bruke kreativiteten. 

Hva selger du mest av?

Fotballdrakter. I starten utgjorde 80% av omsetningen fotballdrakter. Så har det vært måneder hvor mindre enn 50% av omsetningen var fotballdrakter. På Maxi har det, spesielt før jul, vært mer etterspørsel etter skjerf enn drakter. Lillehammer-OL er også populært, spesielt den siste tiden. Hockeydrakter er også viktig. 

Er det spesielt en kundegruppe eller folk i alle andre som handler?

Det er en variert kundegruppe. Butikken er viktig for mange i barne- og ungdomsskolealder. I sommer var enkelte av de yngste stamkundene innom flere ganger daglig for å kjøpe og bytte inn drakter. Alle kjønn er godt representert, men det er nok en god overvekt av gutter/menn. 

Du hadde live podcast med Pyro & Pivo , ble det suksess og noe du vil prøve igjen?

Arrangementer med Pyro & Pivo var veldig gøy. Det var noen ledige stoler, men arrangementet ble satt opp på relativt kort varsel hos en ganske ny bedrift. Det viktige var at de fleste virket å ha en veldig bra kveld og det var en god læring. Har vært ønske om å satse mer på slikt, men usikkerhet rundt videre leie på Grandsenteret utsatte det. På Maxi er det vanskeligere med slikt, umulig hvis det skulle ha vært med alkohol og utenom ordinær åpningstid. Det er en av grunnene til at sentrum er mer rett for Forza: mer fleksibilitet. Det nye lokalet er nabo med kafeen Larsen som har en fantastisk bakgård. Der er det muligheter for å finne på mye gøy.

Blir mye butikk, rekker du å se noe  fotball live da?. Hva er lagene du følger?

Blir mye mindre fotball live enn før. Har sesongkort på Briskeby. Det ble noen Englandsturer for å se Woking i fjor, og forsøker meg alltid på en tur eller to til Sverige. Fotballtur til Sverige med tog fra Oslo er undervurdert. Har vært på 14 kamper etter jeg åpnet butikken i juni, en del mindre enn tidligere år. Følger Ham-Kam, Woking og Liverpool. Liverpool kun på TV. Ellers forsøker jeg å se flere av de andre favorittsportene live. 

Nesquick I Aldershot. Lyst til å dele den historien til leserne?

Hehe, du har kontakter inn i Wokings norske supporterklubb, skjønner jeg. Flere av medlemmene i supporterklubben var i september 2014 over for å se Aldershot – Woking. Det er, for de som ikke kjenner til klubbene, et lokaloppgjør i National League. Da er naturlig nok sikkerheten ekstra skjerpa. Uten at jeg tenkte stort over det. Skulle rett til Gatwick etter matchen og hadde da med med all bagasje. Et produkt de har i England, men som ikke finnes i Norge, er Nesquick jordbærpulver. Halvparten av bagasjen bestod av dette. Da vaktene skulle gå igjennom bagasjen min ble de forundret over alle bokser med pulver og det tok lang tid før jeg, eller noen andre, slapp inn. Det var ikke alle bakover i køen som skjønte hvorfor innslipp tok så lang tid, så da var det noen som fikk formidlet til køen at «The fat guy has Nesquick».

Nevn 3 grunner til hvorfor man skal handle hos Forza Second  Hand enten på nett eller fysisk i butikken?

Jeg er som grønn politiker opptatt av gjenbruk. Ved å handle mer brukt gjør man kloden en stor tjeneste. Ved å kjøpe bruke supportereffekter får man noe unikt og kult og bidrar til å bevare historien. Den viktigste grunnen for å handle fra Forza er fordi man finner noe man vil få glede av.

Hvis det er flere som vil ha en avtale med deg, hvordan går man fram da?

Om noen ønsker en avtale er det bare å sende en melding. Så tar vi det derfra. Jeg ønsker å bidra til å fremme alle aktører som gjør gode ting for fotballen/idretten. Enten det er klubber, supporterklubber, Tifo-grupper, podcaster eller fanziner. Det er mye bra som skjer rundt norsk fotball. Jeg er glad for å samarbeide med både En Vakker Dag og Mjøndalen-podcasten Høyt Press. Dette er aktører som er med på å løfte lidenskapen for norsk fotball og fortjener å nå ut til enda flere. 

Takk for intervjuet, lykke til videre også kjører vi ett nytt intervju ca 6 måneder. OK?

Jeg er alltid klar!