INTERVJU MJØNDALEN SUPPORTER OLE CHRISTIAN

Hvem er Ole Christian?

Jeg er en mjøndøl på 55 år, gift og har en datter på 28. Har bodd tre plasser i mitt liv, alle innenfor en radius av 1000 meter, og maks 730 meter fra Consto Arena/Nedre Eiker stadion. Ingen fotballnerd, men eikværing med et hjerte for bygda, klubben og laget, og for norsk fotball. 

Du er SK, eller SLO i Mjøndalen sammen med din kone? 

Ja, i en sesong så langt. Vi trives begge med å reise landet rundt på fotballtur, og da passet det fint å kombinere dette med å kunne gjøre en jobb som SK. Det er en hyggelig jobb, og en fin mulighet til å bli bedre kjent med andre supportergrupper.  

Hvordan fordeler dere oppgaven, hun gjør alt det kjipe og du det morsomme?

Hehe – fordelingen har gått litt av seg selv. Den noe introverte meg tar seg av kontakt på mail og innlegg på SoMe, mens min mer ekstroverte kone er den som legger til rette, og snakker med andre når vi er på kamp, hjemme og borte. Hun sørger for at vi fremstår som noenlunde hyggelige, serviceinnstilte og sosiale vesener også når vi er ute blant folk. Til sammen blir det ganske bra – håper jeg. 

Hvordan er status i supporterklubben 3050?

I forhold til størrelsen på stedet og klubben, vil jeg hevde at 3050, og Ultras Dala, leverer veldig bra. Det er fortsatt bra oppmøte borte, og ok oppmøte hjemme. Bra lyd hjemme, og også borte når de rette er med. Men det har vært en liten dupp. 

Supportergruppa hadde naturlig nok en kjempeoppsving med klatringen på tabellen fra tredje divisjon 2006, til Eliteserien 2015. Deretter kom «Alle gutta»-serien i 2016, og nytt opprykk 2018 med påfølgende tre år på øverste nivå. Så kom kanskje den første skikkelige motbakke på 16 sesonger, med en etter hvert tung OBOS-sesong 2022. Ny trener etter 17 år med Vegard Hansen, og mange nye, unge fjes på banen – men vi slo fortsatt Brann, så noe var ved det gamle … Likevel merket vi litt dalende interesse på tribunen, og også i 3050. 

2023 ble derfor en liten restart, og Kevin og et rekordungt mannskap viste etter hvert gode takter. Jeg tror positiviteten er tilbake, og at 2024 blir et år hvor pilene igjen peker oppover, også når det kommer til oppslutning og trøkk blant de stående og syngende. 

Dere slapp nedrykk ifjor, hvor havner Mjøndalen i 2024 på tabellen?

Mjøndalen har et overordnet mål om å være etablert blant landets 20 beste lag. Vi er kanskje ikke helt tilbake der alt i år, men på den rette halvdelen av tabellen og snuser på kvalikspill. 

Hvilket to lag rykker opp?

Jeg føler meg rimelig sikker på Enga, de må gjerne få svette litt i starten, som Brann i 2015, men de tar nok en av de to øverste plassene. Mer usikker på den neste. Tror Kongsvinger, Ranheim og Stabæk vil sloss om den plassen, mens Ålesund må kjempe for en kvalikplass. 

Høyt Press er en Mjøndalen podcast stemmer det? 

Det er riktig. Det er ikke klubben som står bak, men engasjerte supportere. Tidligere markedssjef, Ole Sivertsen, startet podcasten «Alle gutta» for mange år siden, og «Høyt press» er vel en arvtager av denne, med litt av de samme folka involvert. Verdt å høre på med en del fotball, litt betong og bringebær og mye Mjøndalen. 

Hvorfor skal man velge Mjøndalen som bortetur?

Først og fremst fordi vi mjøndøler er fryktelig hyggelige, Mjøndalen en fin plass og Consto en liten, intim arena med gode/ok fasiliteter. I tillegg er Consto veldig lett tilgjengelig. Du kan lande på Gardermoen, ta toget derfra uten å gå ut av flyplassen, og en drøy time senere er du fremme i Mjøndalen. Rett ved stasjonen finner du Olsen på Hjørnet, hvor onkelen til Jokke byr på en duggfrisk halvliter inne og ute, og mat om du er sulten. Fra pub’n er det åtte minutter å gå gjennom sentrum, for å komme seg på Consto. Rushtrafikk, trafikklys og parkeringsavgift er ukjente begrep i Mjøndalen, og parkering mer eller mindre fritt frem på kveldstid og i helger, så bilen er nesten like enkel som toget. 

Er vel dårlig med pøbber der, så velge Drammen eller sitte på supporterbussen før matchen å varme opp?

Vi har ikke så mange, men som nevnt har vi Olsen på hjørnet – eller bare «pub’n». Bortsett fra de som nynner på «Gamle gress», er de aller fleste supportere hjertelig velkomne til å ta en øl med oss der før kamp. 

Ingen «velger» Drammen, der stopper man kun på rødt lys. Er man nektet adgang hos Olsen på hjørnet, eller ønsker noe mer urbant enn Mjøndalen, anbefaler vi Hokksund, Kongsberg eller Oslo – aldri Drammen. 

Er det kun fotball eller bandy om vinteren også?.

Mange i 3050 og Dala følger også opp på bandykamper, og på 2. juledag-oppgjøret, mot erkerival Solberg, er det bra oppmøte med sang og pyro. Selv trenger jeg vinterpausen for å være klar for en ny fotballsesong.  

Hvor stort er hatet mellom Strømsgodset og Mjøndalen?

Det er stort og inderlig godt. Det finnes ikke så mye som er bedre enn å slå laget fra Gulskogen på vår nå felles kommunale stadion i Drammen – og det har jo nærmest blitt en tradisjon. 

Men jeg ville aldri vært de foruten, hverken laget eller supporterne – fotballen trenger engasjementet og lidenskapen som oppgjør som ÆlvClassico skaper. 

Takk for intervjuet og lykke til med sesongen