DEN MUSIKALSKE TABELLEN FOR OBOS-LIGAEN 2024

En Vakker Dag kom på ideen om dette her igår. Hvem kontakter man da?. Jo Stabæk Supporter Richard Jansen. Han har i åresvis samlet på supporterlåter og har tusenvis ca 12 000 mener han. Slutta å jage aktivt, tror ikke helt på det. Men møter du denne ildsjelen for damefotballen?. Spør han om salget av boblevester for gamle Berget det Blaa. Under her ser du hva han har skrevet. Ender tabellen slik?. Uansett takk for bidraget.

Plutselig dumpet den inn en forespørsel fra Norges ukronede Fanzine-konge: – Kan du sette opp et tabelltips for Obos-ligaen 2024 basert på fotballåter fra alle klubbene. Kan jeg godt.

Her surrer vi ikke med sportslige kriterier, vi vurderer de låtene vi har plukket ut og lar det gi tabellen. Genialt – og selvfølgelig et jævla rot. Uansett, mye bra humor her, spesielt av den ufrivillige sorten. Klikk på klubbnavnet så får du opp låta på YouTube. Vi anbefaler at du begynner i bunn og jobber deg oppover. Dette rett og slett for å unngå å få en psykisk knekk.

1 Åsane
Martyrer på Myrdal gress – Eirik Østgaard
Ingen over, ingen ved siden. Basert på sorteringskriteriet fotballmusikk, så vinner Åsane OBOS-ligaen 2024. Overlegent. Vi stiller oss i køen av gratulanter!

2 Moss
Moss – St. Thomas
Kongelåt. Moss har opp gjennom årene levert mye bra musikk og denne til St. Thomas gjør ikke skam på tradisjonene.

3 Lyn 1896
20000 tomme seter – Alis & Doktor S

Denne låta er faktisk 20 år gammel. Og den har tålt tidens tann. Catchy refreng og masse selvironi. Det er ikke mer som skal til

4 Mjøndalen IF

Brunt hjerte – Ronny Johnsen

En passe melankolsk ballade. Steelgitar trekker naturligvis ned. Men, dette holder nok ikke til opprykk i år heller.

5 Sogndal IL
Stao No Pao – Ylvis

Yvis har pusset opp Olav Stedjes klassiker. De har faktisk børstet støv av Stedje også. Vi må innrømme at vi liker cover’n til Bare Egil bedre.  

6 Stabæk

Heltene våre er blå – Enter Sandhurst feat. Dr. G

Stabæk tar for seg en gammel Rune Rudberg sviske. Rudberg har tidligere laget en Notodden-hylles på samme låte. Planen til Stabæk var å lage en ny video til låta i 2023. Det kokte, så da får vi nøye oss med nødløsningen fra Cupfinalen i 2022.

7 Ranheim
Stolt av Ranheim – Jesse
Ranheim ble faktisk førts kjent fordi de hadde så ekstremt jævlige fotballåter. Etterhvert ble folk også klar over at de spilte fotball. Denne låta er en liten perle

8 Bryne

Massey Ferguson – Tommy & Tigeren Band

Bryne ligger I Time kommune. Det er den kommunen i Norge med flest registrerte traktorer ifht til antall innbyggere. Den kommune med flest registrerte traktorer i antall, er Bærum. Dette fordi i Bærum er hovedkontoret til landets største leasing firma for traktorer. Rent fysisk befinner også disse traktorene seg i Time

9 RaufossRaufoss hele vægen – Hans Magnar & Sissel Østlien

10 Kongsvinger

For vi er KIL – Mats Cato Moldskred og Ronnie Andresen

Yippee Ki-Yay, Motherfucker

11 Levanger FK
Hymne – LFK

En sjarmløs låt for en fullstendig sjarmløs klubb. Dette er rett og slett kjedelig

12 Vålerenga

Hva gjør vi nå, Vålerenga – Arild Rønsen

Musikkjournalist Rønsen velter seg i nødrim; «på sko’en mekka jeg stearing lys, men jeg ble aldri no sko’ole lys»… Vi sier som Ian Dury;«You should never hold a candle if you don’t know where it’s been”

13 Aalesunds FK

Ålesundssangen – Svein Skurk NilsenEn av de pinligste fotballsangene som noensinne er laget. Og da snakker vi i global sammenheng

14 IK Start

Start Fan – Bjøro Håland

Start en fan, aka the shit hit the fan. Vi anbefaler at en lytter nøye til teksten. Det er ingen fare for at Bjøro gjør som Bob Dylan, og vinner Nobelprisen i litteratur.

15 Egersund IK

EIK i nitti – Show Chow

Noen låter er dårlige. Noen er pinlige. Noen er ufrivillig morsomme. Denne er bare skrekkelig kjedelig

16 Sandnes Ulf

Himmelen e alltid lyseblå – Morten Eriksen

Sisteplassen på denne tabellen ga seg selv. Om mulig enda kjedeligere enn låta til Egersund.