INTERVJU MED SANDES ULF SUPPORTER ALF

For de uvitende hvem er Alf Haga?

Jeg er en middelaldrende mann, samboer og 2 barn på 4 og 8 år. Jobber i helsevesenet etter å ha omskolert meg etter oljekrakket for noen år siden. Har sittet som leder i supporterklubben en del år, men satser på avløsning i år. Yngre krefter må til. 

Du heier på Sandnes Ulf og supporterklubben heter fortsatt Gaukereiret?

Det stemmer. Supporterklubben er relativt ny (stiftet 2011) og hadde definitvt mer aktivitet i den euforiske 2011-sesongen som førte til opprykk til Tippeligaen. En person som er født og oppvokst i Sandnes omtales som en Sandnesgauk, derav navnet Gaukereiret. Det har altså ingenting med fuglen som legger egg i andres reir…

Det ble bygd Øster Hus Arena med kapasitet på ca 6000 så noe riktig har man gjort.?. Stadioner i Norge bygges for stort eller?

Jeg mener det er riktig størrelse på en ny stadion i en by av Sandnes sin størrelse med sine 83.000 innbyggere og relativt unge befolkning. Man hadde jo ikke bygget ny arena hvis ambisjonene ikke strakk seg lenger enn til OBOS-ligaen. Utfordringene er å få byens befolkning på kamp. Vi sliter med at mange er vokst opp med Viking som distriktets topplag, samt at Sandnes er på et vis som Oslo i miniatyr; ekstremt stor tilflytting fra distriktet rundt, som ikke har noe forhold til byens lag. Bydelene i Sandnes har tradisjonelt også alltid stått sterkt, og mange bruker heller tid på å følge sitt lag i 4. divisjon.

Uavhengig av alt dette, kostnadene hadde ikke blitt veldig mye mindre om man hadde bygget en ny arena med plass til 3500 tilskuere. Det er ikke betong, armeringsjern og plastseter som drar opp prisen…

Laget har spilt i øverste divisjon i Norge. Hva er målsetningen for 2024?
Ambisjonene for 2024 er redusert dramatisk, og forventningene er deretter. Klubben er i rød sone, og tar det på alvor. Tæring etter næring. Man har kvittet seg med flere spillere som sportslig sett er mer enn gode nok til å forsvare en plass på laget, men som i vår verden var dyre i drift. I stedet satser man på unge, sultne lokale spillere. Samtidig beholder vi noen erfarne spillere i troppen heldigvis.

Ser du fram til kamper  mot Egersund, Bryne og IK Start? eventuelt andre oppgjør?
Det er veldig gøy for oss at vi får 3 lag fra Sør-Rogaland i OBOS-ligaen – da er det håp om at vi også kan peake 100 på bortetribunen.. Ellers . som det blir for alle andre – hjemmekampen mot Vålernga bli stas. Da dukker det sikkert opp noen idioter fra Stavanger i lett gjenkjennelig tøy som vil slåss. Håper de får bank.

Hvilket to lag rykker opp i 2024?

Vålerenga og ……aner ikke. Ranheim?

Hvor havner Sandnes Ulf med ny trener?
12. plass eller bedre og vi bør være fornøyde med det. Samtidig – OBOS-ligaen har som regel alltid ett lag som overpresterer med latterlig lavt budsjett. En gang må det vel bli oss????

Hvis man som bortesupporter skal reise til Sandnes, hvilket pøbber og spisesteder anbefaler du?

Sandnes har etterhvert blitt en ok by å drikke og spise i. Hvis man vil mingle med profesjonelle drankere (og Viking-supportere) så er Madame Aase stedet. For hipstere med voks i skjegget så er Melkebaren å anbefale. Hvis man må få seg engelsk fotball også, så er Pondus rett sted. Foretrekker du svart metall til porterølen, så har Tribute et tilbud til deg. På matsiden er det mye ok: Norges beste burger får du på Hekkan Burger. Kebaben Sandnes har servert babb i 30 år og har legendestatus blant alle gauker fra 20 til 50 år. (Fun fact: sønnen til eieren ble solgt fra norsk 4. divisjonsklubb til tyrkisk Superligaklubb i høst)

Hvordan er det med rekruttering av nye supportere?

Heller dårlig. Alle som vil synge og stå med oss tas i mot med åpne armer. Utover det er det ingen aktiv rekruttering. 

Podcast eller boktips til leserne?
Jeg vil anbefale Bryne-podden (har ingenting med klubben Bryne FK å gjøre..) for interessante dypdykk i fortrinnsvis lokal og nasjonal fotball. Ellers lytter jeg fast på Aftenblabla, selv om den har lite og ingenting med fotball å gjøre

Har Tommy Høiland lagt opp?
Alldeles ikke; signerte for en ny sesong før jul. Men har kids, kåna og villa og fått seg en bachelor på BI. Uansett, hans rykte som bajas og urokråke har overlevd seg selv. Snill og beskjeden gutt på snart 35 år. 

Takk for intervjuet å lykke til i 2024.