INTERVJU MED BRYNE SUPPORTER TOMAS

Hvem er Tomas?

-Tomas Tuen er en ubalansert type fra vindharde jæren som alltid har noe å henge fingrene i og som sjelden sier nei. Sitter for tiden som leder i B-Gjengen med stor interesse for hele Bryne FK. Følger både herrelaget i 1.divisjon og damelaget i 2.divisjon hjemme og borte, samt fotballandslagene så tett som mulig.

Bryne for alle penga, ble ikke så ille sesong i 2023?

-2023 ble en bra sesong, det var veldig få, om noen, som hadde sett for seg at Bryne skulle spille kvalifiseringskamper om opprykk før sesongstart.

Hvordan er status i B-gjengen?

– Vi har hatt en stabil medlemsøkning siden nedrykket i 2016, det kan nok skyldes at jærbuen er født og oppvokst med sitatet «hardt arbeid belønnes» noe som tilsier at alle må trø til for å lykkes. 

Dere klarer å mobilisere greit med folk på borteturer?

– Når NFF finner ut at det å sette opp fotballkamper i helgene, med ok klokkeslett, kan være lurt, så vises det i hele landet at flere og flere samler seg rundt om på norske fotballstadioner. Selv om Bryne av en eller merkelig grunn nesten aldri tar poeng på bortebane så stiller vi mannsterke (i vår målestokk) på de fleste bortetribuner året rundt.

I år blir det ikke bare oppgjør mot Sandnes Ulf, men også Egersund, det blir vel kjekt?

– Alltid kjekt med korte borteturer og litt leven i distriktet i ukene før slike kamper, men med minimalt med syngende supportere hos de respektive klubbene så mister man litt av sjarmen med lokaloppgjør. 

Andre matcher du gleder deg til?

– Aalesund borte blir nok en av sesongens høydepunkt da jeg ikke har vært på ColorLine og sett kamp tidligere takker være covidrestriksjoner. Åsane borte er alltid gøy ettersom det er mangen fra jæren som studerer der oppe og drar med seg rubbel og bit på bortefeltet. Revansj mot Start etter fadesen på sørlandet i første kvallik kamp må også nevnes.

Hvor deilig er det ikke at det er VAR fritt i denne divisjonen?

– Hadde det ikke vært for VAR så hadde opprykk stått øverst på ønskelisten, men gu har vi det ikke så værst i 1.divisjon allikevel.

Hvilke 2 lag rykker opp?

– Ser for meg Vålerenga med Klanen i spissen snur skuta og rusler tålig tilbake sammen med Aalesund.

Hvilken plass tror du Bryne får i år?

– Viss Bryne klarer å mønstre ett litt høyere bunn-nivå enn de foregående sesongene så satser jeg på en 4. plass. Blir vi topp 6 skal jeg være fornøyd, alt lavere enn 8. plass er ikke godkjent.

Hvis man samler på fotballbaner, hvorfor skal man dra til Bryne for å se fotball?

– På Bryne kan vi tilby en nøktern og veldig sliten stadion med en nydelig gressmatte, bare gresset i seg selv er verdt turen.

Hvilke steder anbefaler du supportere til å varme opp med mat/drikke?

– På kampdag er det som oftest et bredt utvalg av restauranter og kjøkken som tilbyr herlige retter med noe godt i glasset, men skal jeg trekke frem en favoritt er Sport’n absolutt verdt ett besøk. 

Podcasttips til leserne? Har ikke Bryne en podcast?

– B-Gjengen driver egen podcast som heter Store Stå, der snakkes det sporadisk om alt som skjer i klubben på godt og vondt.

Hvis du fikk 10 000 spenn av familien Haaland og måtte bruke det på noen i Bryne FK. Hvem hadde fått spenn da?

– Sansynligvis daglig leder Hans-Øyvind Sagen som har komt inn med pågangsmot og jernhånd for å bygge enn stabil klubb tra topp til bunn og som helt sikkert hadde forvaltet kronene til det bedre for alle oss som elsker klubben.

Hvor er Bryne FK om 5 år, fortsatt nivå 2?

– Med mindre vi produserer Haalander på løpende bånd er jeg tilfreds med å kjempe i sjiktet mellom eliten og nivå 2.

Savner du noen spørsmål? 

Helt kurrant spørsmålsrunde, ta deg gjerne frihet til å endre på skrivefeiler, æg skrive somregel på jærsk.  

Takk for intervjuet og lykke til videre.

– Takk det samme