INTERVJU MED MOSSEKÆLL FILIP.

Hvem er Filip?

En 23 år gammel kæll som er oppvokst på Rolvsøy i Fredrikstad (dessverre).Studerer vernepleie ved Høgskolen i Østfold til daglig. Har tidligere spilt fotball på lavere nivå(veldig lavt). Er ekstremt fotballinteressert. Glad i å se alt fra Eliteserie og Allsvenskan til og med kamper i 7.divisjon.

Hvordan var første sesongen i OBOS for Moss?

Den var veldig bra. Laget overasket stort på vårsesongen. Hadde en tøff åpning med Start, Fredrikstad og Sogndal de første tre matchene. Men viste at de var kapable og vel så det til å spille jevnt med de fleste laga i ligaen. Etter en veldig god vårsesongen ble det litt tyngre resultatmessig i høst. Men kælla mobiliserte i de to siste kampene og Berget plassen til slutt. Laget har blitt mye bedre i sitt grunnspill sammenlignet med 2022 sesongen. Så er personlig litt overrasket over at vi har vært såpass gode som vi har vært spillemessig. Dessverre har ikke dyktigheten foran motstanderens mål vært bra nok. Men det får vi håpe kommer i 2024. Men alt i alt, en veldig morsom sesong for mossesupportere.

I år blir det tøffere vel?

Det er jeg helt enig i. Det blir en klart tøffere OBOS i år. Store klubber som kommer ned fra Eliteserien, samt to ressurssterke klubber opp fra PostNord. Men som alltid så er OBOS Ligaen kokkos ut av en annen verden. Jerv rykket ned

to år på rad. Raufoss og Bryne overrasket stort i fjor. Alt kan skje. Skal bli veldig interessant å følge med videre. 

Billettangst blir det vel, for hvor mange slippes inn på Melløs?

Ja du. Godt spørsmål. Ved sesongstart i 2023 var vel kapasiteten på Melløs satt til 2373. Utover i sesongen ble det vel økt til 2775. Så vil tippe det ligger et sted rund der. Har ikke hørt noe om det,så blir spennende å se. Men litt billettangst er bare bra det. I Moss har det ikke vært noe kultur i forhold til å sikre seg  billett tidlig. Så bare bra at litt late mossinger må opp i ringa.

Nevn 3 grunner til hvorfor man skal besøke Melløs?

1)Se verdens deiligste klubb spille sambafotball på en strøken gressmatte

2) Oppleve verdens deiligste supporterklubb. 

3) PIV

Pølse i Vaffel, hvordan skal det spises? 

Her er det mange meninger og ulike varianter ute å går. Har sett og hørt alt fra rekesalat og sprøstekt løk har blitt benyttet. Personlig synes jeg en dæsj bringebærsyltetøy er helt overlegent. I tillegg har man jammen i meg klart å få til varm kaffe på Melløs også. PIV med bringebærsyltetøy og en kopp kaffe. Da er jeg i rute. 

Hvis man vil spise eller drikke før match, hvilket steder anbefaler du da?

Alle som har vært i Moss har vel hørt om Øre Villa Kro. Dessverre har ikke eierne av kroa de siste årene interessant seg for fotball og MFK. Men er perfekt å kose seg både før og etter match der. Etter opprykket så har Rompuben virkelig tatt tak og blitt med på den oppturen klubben har hatt. En fin sportspub med god mat og drikke. Fiskebasaren ved Kanalbrua, samt Queens pub er også gode alternativer.

Mange opplever bra med nye folk på tribunen. Skjer det med Kråkevingen også?

Absolutt. 2023 sesongen var uten tvil vært det kuleste året rent supportermessig, i alle de åra jeg har holdt med Moss. Publikumstallet på Melløs stiger og yngre krefter kommer opp, og engasjerer seg i supportermiljøet. I tillegg har en del gamle travere begynt å røre litt mer på seg igjen. Helt fantastisk. I år har vi også fornyet oss med flere nye sanger, som har blitt populære. Kan legge til at det har vært flere ekstremt morsomme borteturer i år. Osloturene borte mot Skeid og Kåffa, Glomme, Jerv, Mjøndalen, Kongsvinger har alle vært strålende. 

Hvilket 2 lag rykker opp?

Tror at Vålerenga og Stabæk er de to lagene som til slutt rykket opp i 2024. To store klubber .ed bra trenere, gode supportere og bra økonomi. Alt annet enn opprykk for disse to er skandale.

Hvilken plass får Moss?

Som sagt så blir denne sesongen mye tøffere enn i fjor. Moss er en klubb med det minste budsjettet i serien og er avhengig av å treffe på mye. Hvis vi klarer å berge plassen komfortabelt synes jeg vi skal være veldig happy. Tar mer enn gjerne en ny 10.plass. Kanskje litt defensiv her, men tenker man at vi må bygge klubb. Være realistiske og fortsette i samme spor som vi nå er inne i.

Hvilken bortetur gleder du deg til? 

Klart at Vålerenga på Intility blir dritkult. I tillegg så er også Stabæk og Lyn to borte matcher som kan dra en del bortesupportere. Men faktisk så må jeg si jeg gleder meg litt til Mjøndalen borte. Var en veldig fin opplevelse der i fjor, som jeg håper kan gjenta seg. 

Podcasttips til leserne?. Lov å si Vingenpod som du av og til er med på. 

Vingenpod er så absolutt å anbefale. Er personlig ekstremt glad i å høre på podcast. Pyro & Pivo, Heia fotball, TV2 fotballpodcast, Trikkeligaen, you name it. Hører på alt. Men må faktisk trekke fram Romerikes blad sin podcast Dødball. Synes det er ekstremt morsomt å høre på Svesengen, Tovik, Nordlie og Blakern prate om alt mellom himmel og jord. Er også veldig hockey interessert, og må hylle de glade gutter i Puckpodden. Helt overlegne.

Takk for intervjuet og lykke til i 2024.

t