INTERVJU MED ÅSANE SUPPORTER RUBEN NORDVIK.

Hvem er Ruben Nordvik?
Ruben er en ung 24 årig gutt som elsker å følge med på fotball, men som også benytter fritiden sin til å lede supporterklubben Martyrene i Åsane. 
Han jobber fulltid i fast stilling på en videregående skole i Bergen, som konsulent.

Fortell om Martyrene? 
Martyrene er Åsane Fotball sin supporterklubb for både herre- og damelaget. Vi har eksistert under dette navnet et lite år nå, men har holdt på siden 7. november 2019 under navnet Åsane Fotball Supporterklubb. Martyrene vokser stadig, og ser veldig frem til videre samarbeid sammen med klubben selv.

Jeg lot meg sjarmere ifjor. En tromme og en megafon på kamp. Hvor mange pleier dere å være på match?
Det ble publisert en video på X/Twitter under hjemmekampen 02. september 2023 til damelaget mot Brann som gikk sin gang. Vi synes det var kjempegøy, men tenkte jo også at det gjorde slik at vi fikk vist oss litt frem. Han på videoen er Bjørn Martinsen, nestleder i supporterklubben. Mens han trommet der, var jeg i maskotdrakten til Toppseriens maskot, Toppsi.
Vi startet som to medlemmer slik som de fleste gjør i starten, så kom det noen barn som ville stå med oss som var veldig trivelig. Under herrekampene har det også kommet en helt gjeng fra Bildøy Bibelskole som har hjulpet mye på med engasjementet og gleden med å drive med dette, men så var det damekampene. Ikke like lett å tiltrekke seg tilskuere grunnet generell interesse. 

Liker du lørdag eller søndagsmatcher best?
Personlig er jeg veldig glad i søndagsmatcher rundt klokken 15, da de fleste ikke har noen planer og butikkene er stengte. Tenker mest på å kunne få flere på match, enn det at det skal være flomlys og regnvær.

Hvordan er det å være evig nummer 2 i Bergen?

Det å drive supporterklubb er ikke lett, og spesielt ikke lett i en by hvor de fleste av innbyggerne har «en by – ett lag» innstilling. Vi prøver å mobilisere og promotere kamper hver eneste runde, men det er jammen ikke lett når man har en storebror som helst holder seg i Bergen by. Vi skjønner jo det at Brann er størst i byen, så vi synes det egentlig går fint. Vi har holdt på et snaut år, mens de har jo holdt på siden 1993 under navnet Brann Supporter Team, og senere nå Bataljonen. Vi gjør det vi kan, og mer kan vi ikke gjøre. Vi koser oss med arbeid, og vokser i populasjon når det blir større interesse rundt klubben.

Dere har stadion som mange  mangler i sin banehopping liste.  Har dere noe velvære i kiosken?
Kiosken har litt av hvert å servere. Personlig liker jeg best kanelbollen de selger. Smaker godt, kan deles og gir et skikkelig sukkerkick som kan nytes sammen med en kopp kaffe. ELSK. Ellers kan jeg jo friste med en god hamburger fra Godt lokalt.

Åsane Arena den heter?. Er det bare Trond Mohn som har spyttet inn?
Et skikkelig flott anlegg som får gode skussmål av fjern og nær. Flott dekke, fin arena, samt også klatrevegg, turnhall, håndballbaner, ishall, curlingbane, sandhall, kampsportsenter, squashall, mange møterom og mye annet. Helt vanvittig hva anlegget har blitt til nå. Rundt 2000 aktive barn, ungdom og voksne hver eneste dag. Åsane Arena er en gave fra Trond Mohn til idretten.

Hvilket 2 lag rykker opp ?
Oh, den er vanskelig på nåværende tidspunkt. Mange har selvfølgelig VIF, Stabæk og Aafk i toppen, men jeg har faktisk også litt tro på KIL fortsatt. Stabæk og KIL er mine to øverste faktisk akkurat nå.

Hvilken plass får Åsane, dømt til nedrykk og overlever igjen?
Åsane kan etter det jeg tenker havne hvor som helst mellom nedre kvalik og 14. plass. OBOS-ligaen er umulig å predicte, men jeg har de akkurat nå på en 10. plass med nåværende stall. 

Hvilket andre lag gleder du deg til å få besøk av?
Vestlandsoppgjør blir jo veldig gøy. Fikk dessverre ikke vært med på den selv, men hørte Sogndal var en kjekk kamp så den og Bryne ser jeg mest frem til. Ellers VIF selvfølgelig. Der er det også meldt at kan få oppmerksomhet fra flere Brann supportere som tenker å stille, så den blir kjempegøy om det blir en god del folk på.

Du styrer også en OBOS Ligaen konto på X/Twitter. Forell om det prosjektet?

Alt om OBOS-ligaen var et prosjekt som jeg egentlig satte i gang kun for at jeg følte at ligaen ble for lite eksponert i media. Jeg var ikke helt fornøyd med medias dekning av den, og bestemte meg derfor for å starte en bruker som fulgte alle lag og delte alt fra ny kaffeleverandør hos klubbene til nysigneringer. Etter hvert som brukeren har blitt større, har jeg fått med meg flere supportere av andre lag, som følger dem tettere slik at det blir en fin fordeling. I skrivende stund har vi representanter for klubbene Åsane, Sandnes Ulf, Bryne, Moss, Raufoss, Kongsvinger, Start, Sogndal, Eik og sist nå også Lyn. Veldig artig og styre, og vi har blitt en fin gruppe som arbeider sammen mot å forbedre brukeren jevnlig. Har håp om at vi etter hvert får en fra hver klubb nå før sesongstart, men vi får se.

Hvem er tidenes Åsane spiller?

Der må jeg nesten si Martin Ueland. Spilt over 300 kamper for klubben. En skikkelig klubblegende og kjernekar som er lett å snakke med.

Siste spørsmål, har du ett podcast tips leserne?
Hører generelt mye på podcast, men om jeg kun kan velge en må det bli United.no.