Intervju med For en sesong!

For de uvitende hvem er Arne?

– Jeg lever en middelklassetilværelse på Ekeberg med kone og to døtre og jobber med TV. Ble VIF-supporter først i 1995, da oppdaget jeg for første gang tribunelivet og supporterkulturen i Vålerenga, og jeg elsket å følge fotball på den måten.

Du lager podcasten For en sesong!, Fortell?

– «For en sesong!» er podcasten jeg lenge har ønsket å høre. Måtte til slutt lage den selv, sammen med min gode venn Karsten Ekren.

Hvor finner man podcasten?

– Spotify og Apple/iTunes, iallfall. Kan vel lastes ned noen andre obskure steder óg.

Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Veldig gode, heldigvis! For den eneste lønna vi får, er gode tilbakemeldinger. Har regnet med å få høre noen kule funfacts jeg burde ha hatt med, og i 96-episoden snakker vi om Kenneth Nysæther, den mest ihuga LSK-supporteren som noengang har spilt for Vålerenga. Etter publisering fikk jeg høre at han til og med spilte med gul trøye under VIF-drakta. Det er sånt jeg gjerne skulle ha hatt med i podcasten, men uansett gøy å få høre slike historier.

Reisen fra 1996 og fram til nå er lang. Hvilken sesong husker du best, hvis du trekker fra de sesongene Vålerenga har vunnet en tittel?

– Da er det nok 2003, med den vanvittige avslutningen i Vallhall. Men 2004 står jo også veldig sterkt der vi kjempet om gull til siste sekund og Ullevaal stadion gynget i spenning. Får lyst til å trekke fram 2000 óg, Tom Nordlie-sesongen, den glemmer jeg aldri.

Klarer du å sette opp ditt Vålerenga lag, formasjon osv velger du selv?

– Jeg setter opp et drømmelag med en ekstra utfordring: De elleve på laget MÅ ha draktnumre fra 1 til 11, og de MÅ ha spilt med det nummeret i VIF. Det utelukker spillere som Carew og Moa (begge nr 25), Bojan (26), Wæhler (24) og Grindheim og Ilic (begge 19). Men en morsom oppgave!

Lytter du til andre podcaster?

– Jeg hører masse på podcaster. Er avhengig av å høre Giæver & gjengen hver dag, men av fotballpodcaster hører jeg alltid på Stang ut og hører ofte på Spiss vinkel og Trikkeligaen. Hører sjeldent på When We Were Kings, selv om den er dødsbra og jeg gladelig innrømmer at den har vært til inspirasjon for «For en sesong!». Prioriterer norsk fotball.

Hvor er Vålerenga og For en sesong! om 5 år?

– Om fem år er Vålerenga i Eliteserien. Forhåpentligvis i god tid før det óg. Umulig å si hvor gode vi er, men i norsk fotball kan nesten alle lag få drømme om å få kjempe i toppen, og det gjør jeg også. Hvor «For en sesong!» er om fem år? Da er nok prosjektet ferdig for lengst. Ambisjonen og håpet er å få laget episoder om alle sesonger fram til vår tid. Og etter det – kanskje en spesialepisode etter hver nye sesong? Eller kanskje ikke.

Du har gitt ut låta Gal av lengsel, det kunne vært en fotballlåt?

– Haha! Da syns jeg Vålerenga kjerke egner seg bedre. Er også veldig svak for Vaterlands bru.

Snur trenden nå, etter seier hjemme mot Tromsø i køppen?

– Som supporter er man gjerne enten evig pessimist eller evig optimist. Jeg er det siste og leter alltid etter grunner til å tro på medgang. Etter seieren mot Tromsø, går jeg faktisk rundt og tror at vi både rykker opp og kommer til cupfinalen i år. Så naiv er jeg.

Takk for intervjuet og lykke til videre med podcasten