INTERVJU MED TORSTEIN ERIKSEN OM SUPPORTERMUSIKK I MOSS


Er Moss bedre på musikk enn fotball?. EVD har intervjuet Torstein Eriksen. Bli gjerne med videre.

For de uvitende hvem er Torstein?

Mann i 40-åra bosatt i Moss og oppvokst et steinkast unna Melløs stadion. Startet å snike meg inn på stadion og pante flasker da jeg var rundt 7-8 år. Fotballinteressen var stor i ungdomstiden, men rundt 2004/2005 begynte musikken og band aktivitet å utradere interessen for fotball. På denne tiden flyttet til også til Oslo der jeg bodde i over 10 år. Har spilt bass og/eller sunget i band som Norsk Råkk, Freedumb, Friksjon og Skavanker. Etter jeg flytta tilbake til Moss ble det flere turer på Melløs Stadion igjen, og i 2022 ble det virkelig gøy å følge Moss FK på ferden tilbake til toppfotballen.

Hvor mange prosjekter har du med tema fotballsanger og Moss?

Jeg skrev mine første MFK supporterlåter allerede i 2006, og sendte inn bidrag med Freedumb og Norsk Råkk til det som ble «Videre» albumet. Lasse Dahl vraka bidragene mine i tillegg til endel av andre som kom inn fra låtskrivere fra Moss. Det sies at Lasse Dahl i utgangspunktet heller ikke ville ha med «La Hjertet Slå» som har blitt en av de viktigste supporter sangene til Moss FK.

I 2018 hadde jeg bodd et par år i Moss og var i snakk med Lasse om å starte et band/skrive noen låter sammen. Det ble gjort et forsøk og satt opp en øving, men tidspunktet var ikke riktig og dette prosjektet strandet. Spol fram til 2023 og jeg har begynt å skrive litt MFK tekster igjen og viser noen av disse til Lasse Dahl. Lasse Dahl virker nærmest som et forandret menneske fra 2018 og er interessert i å få igang et samarbeid. Sommeren 2023 begynner vi aktivt å skrive og spille inn nye skisser og Lasse Dahl viser meg sin nyeste komposisjon «St. Thomas» som jeg med en gang faller for. Med tanke på at supportersanger er ferskvare, legger vi alt fokus på å få denne ferdiginnspilt og utgitt før sesongen 2023 er ferdig. Ikke bare rakk vi å slippe St. Thomas som singel og senere musikkvideo, men også spilte vi konsert på Rompuben i november. 

Pr nå jobber bandet (Fænsen) med nye låter og har planer om både spille flere konserter og slippe flere singler i løpet av 2024. Vi har fått med oss et sterkt lag musikalsk og ser fremover med optimisme.

I løpet av høsten begynte å komme med skisser og idéer til Jan Erik i VingenPod/Kråkevingen. Dette var først og fremst en rocka nyinnspillingen av klassikeren «Hei Mossegutter», men jeg startet også å spille inn heia rop og tekster som Kråkevingen sang på tribunen under kamp. Så dette har blitt et slags prosjekt ved siden av samarbeidet med Lasse Dahl i Fænsen.

Hører du på andre fotballlåter?

Husker jeg hadde 3-4 CD med supporterlåter, som fulgte med i fotballblader på 90-tallet. Veldig variert kvalitet mener jeg å huske, men var alltid noen høydare som traff bra. Ellers har jeg hørt mye på «Så over Moss» albumet som kom ut i 2002. Det er et album jeg har hørt mye på.

Hvor kan man høre musikken?

St. Thomas og det meste annen jeg har lagd av musikk med mine band ligger ute på Spotify, YouTube og de fleste andre steder du hører musikk.

Hvis man vil sponse med litt cash til prosjektet hva gjør man da?

Da tar du kontakt med meg eller Lasse Dahl, eller så tar du kontakt via Mossesanger@gmail.com. Vi har opprettet profil på Facebook, Insta og TikTok der vi promoterer mosserelaterte låter og musikk, gjerne med tilknytning til Moss FK

Hvordan spiser du Pølse i Vaffel?

Jeg spiser Pølse i Vaffel med ketchup og sennep. Datteren min foretrekker med syltetøy på.

Klarer Moss å holde seg i OBOS ligaen?

Konkurransen i OBOS i 2024 blir nok hardere i 2024 enn i 2023, men jeg tror Moss FK skal klare å henge med i midtsjiktet av tabellen. Det lover godt fra hva jeg har sett i treningskampene og sist helg slo Moss eliteserielaget Sandefjord 3-2 på bortebane. En kamp der Moss FK stilte med nesten reint juniorlag i store deler av 2. omgang. 

Blir veldig spennende med OBOS i 2024 og tror medietrøkket kommer til å være større enn noensinne i år. Det er mange sterke og tradisjonsrike klubber som slåss om opptrykk i 2024 og det kommer til å bli mange solide oppgjør og fine bortekamper.

Hvis man skal spise og drikke før kamp i Moss. hvilket steder anbefaler du da?

Tja, skal man ta en øl før kamp i nærheten av stadion er vel Øre Villa Kro og Rompuben nærmest. Kommer man med ferja eller toget er jo Fiskebasaren en fin fotballpub som ligger nede ved kanalen. Er man gira på noe mat ligger Peppes Pizza 10 meter unna. Vil man ha noe mer enn pizza vil jeg anbefale Dekka Bord (italiensk), BØNS (Burger), Ming (asiatisk), Koriander (indisk). Vil du ha noe mat i kort avstand fra stadion ligger Restaurant Ro et par hundre meter unna.

Takk for intervju og lykke til med prosjektene 

St. Thomas – musikkvideo:
https://youtu.be/xWYluqiaV3g?feature=shared

Spilleliste: Topp 10 Mossesanger + Topp 10 Egne band
https://open.spotify.com/playlist/5CGmkINgLVwiYWzT2PYXCn?si=2b3PsZslQcCuIZEnXFbumg&pi=e-GRKIH1m1RZ2q