INTERVJU MED CHRISTIAN ARENTZ. HAN ER 1 AV 3 TALSPERSONER I KLANEN.

EVD redaksjonen har tatt en prat med Talsperson i Klanen Christian Arentz. Bli gjerne med videre.

For de uvitende hvem er Christian?

  • 39 år gammel Oslogutt. Gift og har 1 barn. Holdt med Vålerenga siden slutten av nittitallet, og sesongkort siden 2003. Ble dratt inn i Enga Tifo, og har også fire år bak med i Vålerenga fotball i utviklingsavdelingen.

Du er 1 av 3 talspersoner stemmer det, hvordan fordeler dere oppgavene?

  • Det stemmer. Vi har i grove trekk fordelt det slik at jeg er hovedkontakt når det gjelder fotball herrer, Sebastian fotball damer og Amalie for hockey. I det daglige har vi tre kontakt oss i mellom ved behov for å drøfte uttalelser, og vi stepper inn for hverandre når man er forhindret eller ved andre behov.

Hvordan ser en vanlig uke ut, hvor mange timer frivillig arbeid legger du ned i uka?

  • Timer har jeg ikke regnet på, og det er kanskje like greit. Det varierer selvsagt, men en vanlig uke inneholder som regel minst ett møte. Det er ikke uvanlig at det blir en par-tre møter i uken, i tillegg til telefoner. På det meste har jeg hatt fem møter relatert til Vålerenga på én uke, og det er dessverre ikke et unntak. Det frivillige arbeidet tar heller ikke hensyn til ferier. Jeg var i Spania da nyheten om Geir Bakke sprakk. Samtidig var det full kok rundt Espeseth. Jeg fikk spørsmål fra reisefølget om jeg hadde tenkt til å være noe sammen med dem i ferien…

Hva fikk det deg til å gjøre litt mer enn bare å gå på matcher?

  • Enkelt sagt så, så ble jeg spurt. Det handler vel om at en har lyst, og når en blir spurt om å bidra så er jo det en tillitserklæring. Samtidig er jeg tydelig på at jeg ikke gjør dette for meg selv. Jeg har en ydmyk tilnærming til å ha et tillitsverv i Klanen, og blitt utvalgt til å inneha observatørrolle i styret til Vålerenga fotball elite.

Hvis man har lyst til å hjelpe til, hvor tar man kontakt?

  • Ta tak i meg eller en annen i styret på kamp, så skal vi hjelpe med videre kontakt. Ellers kommer det litt an på hva du ønsker å bidra med. Klanen har flere arbeidslag, og kontaktinformasjon til dem finner du på klanen.no. Vi er også representert på de fleste SoME-plattformer.

Hvor mye samlet Enga Tifo inn ifjor, men de trenger vel folk på dugnad også?

  • Totalt med alle bidrag, fra Vipps og fotballguttas botkasse så ble det kr. 275 904,-. Og som du spør, det er absolutt behov for folk på dugnad. Det er en tendens hvert år at de store kampene kommer tett, så slitasjen på de som bidrar er stor. Derfor trenger vi flere folk som kam bidra så man kan spre arbeidsmengden bedre. Med flere folk kan vi også få gjennomført flere tifoer. Husk også at medlemskontingenten til Klanen går til bl.a. TIFO, så jo flere medlemmer jo mer forutsigbarhet har vi i økonomien til TIFO.

Tribuneåret 2023 var veldig bra, hva kan man bli enda bedre på i 2024?

  • Tribuneåret 2023 var magisk, med vekst utover året selv med et elendig år sportslig sett (for herrene). Vi kan bli enda bedre på å organisere tribunen og få med sidene i enda større grad.

Alle sier reis på bortetur, hva er det som er så kult med det?

  • Alt! Felleskapet når man drar på tur er fantastisk. En gjeng med samme mål som skaper god stemning og bare har det gøy.

Hvilket  «Away» turer  gleder du deg til?

  • Egentlig alle. Som nevnt over er det noe eget med å reise på bortetur. Motstander og destinasjon kommer i andre rekke. Det spesielle i år er at det blir mange nye destinasjoner, så det gjør det vanskeligere å plukke ut noen jeg gleder med mer til.

Hvilken plassering får Vålerenga i 2024?

  • Optimisten i meg sier 1. plass, men så er det Vålerenga vi snakker om. Så lenge det blir opprykk så er jeg fornøyd, alt annet er en gedigen skandale. Trøim uttalte at han hadde mål om å vinne noe med Vålerenga. Nå har han sjansen, OBOS-ligaen er jo «noe» det også.

Hvorfor skal man melde seg inn i Klanen?

  • Er du glad i Vålerenga og er du glad i tribunekultur med bortetur og TIFO, så svarer det for seg selv. Jo flere medlemmer, jo sterkere står vi. Klanen jobber tett opp mot klubben på både billettpriser og andre fordeler for Klanens medlemmer. Samtidig mangle medlemmer Klanen en god økonomi som sørger for bl.a. subsidierte borteturer for medlemmer, et romslig budsjett for TIFO, utvikling av Østblokka, og ikke minst grunnlag for å eie og drifte våre tre puber vi alle er så glad i og gjør oss unike. En skal heller ikke glemme all økonomisk støtte vi gir til breddelag, som gir dem mulighet til å delta på cuper eller annet de ellers ikke hadde hatt mulighet til. Eksempler på støtte det siste året er til Vålerenga Baseball for å kunne delta i Europa, samt støtte til historielaget for at de kunne gi ut jubileumsbøker.

Har du ett bok/podcast/fanzine tips til leserne?

  • Ikke noe mer spennende en StangUT. Både på pair og på pådd er StangUT overlegen. Østkantpakk er også en godt supplement som det anbefales å støtte opp om. Over på hockey så må Felt E nevnes. Ellers kom det to flotte jubileumsbøker i fjor som anbefales for alle.

Favorittlåt av Islandsgate, eller er det Hva gjør vi nå Vålerenga med Arild Rønsen som gjelder?

  • Samtlige at låtene til Islandsgate får foran «Hva gjør vi nå». Selv om tittelen til Rønsens låt er meget passende i nåværende situasjon.

Sitter du i styret om 5 år?
– Det er jo ikke opp til meg alene, så det vil tiden vise. Så lenge jeg har mulighet til å prioritere tid til å bidra og har noe å gi, så er jeg åpen for det som kommer.

Takk for intervjuet og lykke til videre