INTERVJU MED SVERRE EILERT MAUSETH

En Vakker Dag skal nå intervjue Sverre Eilert Mauseth. Han er Molde supporter, var med å stifte Tornekrattet i 1994. Så jobber han som rådgiver/agent . Det siste er man mest interessert i å høre om. Men også litt annet.

For de uvitende hvem er Sverre Eilert Mauseth?

Sverre er snart blitt 60 år……føler meg ikke som en dag over 40 🙂 Ettersom dette handler om fotball så vil jeg si jeg er en fotball nerd ,elsker nye baner,nye lag ,hele det å være lidenskapelig interessert i «the beautiful game».Har en samboer som er nesten like fotball/sports gærn som meg,vi reiser mye sammen og opplever stadig noe.Har en sønn som ikke liker fotball i dt hele tatt…….:)

Er du rådgiver eller fotballagent?

Jeg har de siste 10-12 årene jobbet som agent,nå kalt Formidler,føler meg også som rådgiver mange ganger,har vært gjennom mye forskjellige opp gjennom,lært mye av det og føler at mine råd stort sett funker.’

Kan hvem helst bli fotballagent ?

De fleste kan nå jobbe som formidler ,man må ha plettfri vandel,endel forsikringer for å kunne kalle seg dette.Fra januar i år ble det innført helt nye regler,alle som nå skal kunne kalle seg formidler må bestå skriftlig eksamen,betale avgift til FIFA,rapportere en rekke ting og ha skriftlige avtaler med alle sine klienter…..den første eksamen fant sted på Ullevål i april,her strøk 52%…..neste er i september,der skal jeg prøve meg 🙂

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

Jeg har stort sett ingen like arbeidsdager,det kommer veldig mye an på hvilken dag i uken dette er.Det er mest jobb når det foregår kamper ,i disse tider er det stort sett kamper hver eneste dag i uken,jeg ser så mye jeg kan av ES,OBOS og PN kamper.
Det er veldig mye mer i de såkalte «vinduene» ,som er da klubbene og spillerne kan skifte klubb,disse vinduene er som regel åpne fra 1 januar til 31 mars og fra 1 august til 31.august.
Mange vil se at å se kamper ikke er jobb,vel det er det for meg,jeg velger meg ut kamper som jeg føler er interressante,kanskje med nye spillere man børe se,unge spillere man vil ha etc og spesielt lag hvor jeg har klienter(spillere) som deltar…..Det går mye tid p mobilen og på lap top,samtaler med klubber,andre agenter og klienter.Som selvstendig næringsdrivende må jeg ha orden på det økonomiske,mva,skatt etc…..I helgene ser jeg veldig mye kamper,gjerne 3 kamper på samme tid,sjekker lagoppstillinger,skader,statistikk etc.

Ellers i hverdagen må jeg følge opp klienter ,klubber,foresatte, holde orden på kontrakter avtaler med klubber og klienter.Endel reising blir det også,både innen og utenlands.

Hvor mange spillere har du i stallen din?

P.t. har jeg 60 spillere og 4 trenere jeg representerer,det er mer enn nok….

Kan man stole på en side som transfermsrket.com med summer på spillere osv?

Min erfaring er at summene på Transfermarkt stort sett er innenfor.

Molde-Klaksvik, hvem heiet du på?

Var sammen med 10 000 andre på ‘molde mot Klaksvik den 15 august,en spesiell opplevelse,hadde hele tiden en følelse av at dette skulle Molde ta,men utover i kampen skjønte jeg at det ville bli jevnt,kan ikke si jeg heiet på noen av lagene,har flest klienter på KI så håpte at de gjorde en bra prestasjon,som formidler bør man være mes mulig objektiv…ikke alltid like lett.

Du var med å starte Tornekrattet i 1994, hvordan har utviklingen vært syns du?

Vi var en gjeng på cupfinale i 1994 mellom Molde og Lyn,der var det ingen organisert supporter gruppe i Molde,littkaos var det vil jeg si,vi startet derfor opp TK tidlig i 1995,vokste sakte men sikkert og i 1998 ,åpning av Aker stadion,var vi 1500 medlemmer,når det går sportslig bra er det «lett» å være supporterleder,mye jobb men man føler man får mye igjen,utover på 2000 tallet gikk det sidelengs med TK,vi utviklet oss lite og endel av oss «gamlegutta» trakk oss tilbake.De siste 20 åra har det gått opp og ned,synes TK var bra etter opprykket i 2007 og fremover,i 2011 kom det første seriegullet,bra stemning på Aker og rundtom da,etter det har det vært noe «tynt» ,men de siste årene synes jeg ting har godt rett vei ,noe også resten av Supporter Norge har gjort,Kanaris,Enga,Brann,de fra Trondheim og Viking har utviklet seg enormt,det er gøy å gå på kamp i Norge nå,høydepunktet må være Enga mot Lsk på Intility i år.

Hvorfor tror du Molde har fått ett dårlig rykte i fotball Norge?

Molde er dessverre ikke særlig populær rundtom,det kan ha med misunnelse å gjøre,endel valg gjort i klubbens regi,rett og slett at de er en «pain in the ass» for mange,en liten by med mange høvdinger som har mye cash…….og som gjør det utrolig bra p mange fronter. Jeg synes spesielt Sarr saken ble håndtert fryktelig og forstår at dette henger ved klubben fortsatt.Saken rundt Vegard Forren synes jeg også kunne vært håndtert annerledes,selv om jeg her blir inhabil.Avtroppende direktør stavrum sa at dette  var saken han slet mest med i sin tid i klubben……

Er det jobb på kampdager eller kan du nyte matcher som alle andre?

Jeg prøver å nyte kamperså mye som mulig,blir egentlig revet med om det er ES;OBOS el PN kamper,kamper fra utlandet hvor jeg ikke har klienter er ofte som ren avslapping å se,liker også veldig godt å se landskamper,heier på Norge bestandig .

Hvorfor er det så mange gamle forsvarsspillere som er agenter?. Kent Karlsen, Tore Pedersen, Kvarme, Hjelde, Kjølø?

Hvorfor så mange stoppere er formidlere kan jeg ikke svare på,kanskje de smarteste ute på banen de 🙂

Hvordan var din egen fotballkarriere?

Jeg har ingen stor fotball karriere selv,stoppet med juniorspill i Molde og endel kamper i lokal 4 og 5 div (sikkert også 6div).

Har du bok/fanzine/podcast tips til leserne?

Har kun tid til podkast (er),hører på Spiss vinkel og Fotball rådet,Løkberg er jo en fryd å høre på!

Tror du Vålerenga rykker ned?

Tror ikke Enga rykker ned,og håper helt ærlig at de holder seg,har vært på Intility flere ganger i år,deilig stadion,fine folk og det leveres knallbra fra Østblokka,seklv med begredelige resultat,så nei,Enga må vi ha der oppe.

Savner du noen spørsmål ?

Er vel nok detta min venn 🙂

Takk for intervjuet og lykke til videre.