PUBGUIDE 2022


Barmafiaen er Skeid supportere. Denne ble laget i? Ja 2022, den har vært på trykk i Okseblod. EVD har fått lov til å legge ut. Det er jo noen mangler på tanke 2024.

Bergen

Det enkleste å gjøre når man skal se Skeid spille på Brann Stadion og har behov for å leske strupen er selvfølgelig å ta en øl på puben på selve stadion.  Men etter enkelte episoder tdligere sesonger, er det ikke alltid bortesupportere er så velkomne, så kanskje det er mest fornuftig å konsumere drikkevarene på et egnet serveringssted i Begren sentrum.  

Der har byen masse å by på, jeg kunne ha skrevet en pubguide dedikert kun til Bergen, men velger å plukke ut disse tre diamantene:

*

For fotballelskeren

Fotballpuben, Vestre Torggaten 9

En klassisk rett fram fotballpub uten fiksfakserier. Her er steminga god og ølet friskt.  Glassvasken er yppperlig og det er lett å bli kjent med sidemannen.

**

For ølelskeren

Henrik Øl- og Vinstove, Engen 10

54(!) øl på fat, i tillegg til noen kjøleskap som ikke hadde gjort seg bort i mer kjente ølbyer som f.eks. Brussel.  Her skulle det være mulig å finne noe man liker.  

***

For musikkelskeren

Apollon Platebar, Nygårdsgaten 2a

Ja, du leste riktig, dette er en platebar.  Men ikke hvilken som helst, her kan du slukke tørsten og kanskje slå av en prat en musiker mens du hører på den siste skiva til Kings of Convenience. På vinyl sjølsagt..  De har spennende saker både i ølkranene og i vinylbunkene, så sett gjerne av litt tid til å kikke deg rundt.

Bryne

De er alltid hyggelig å komme på besøk til Jæren og etter et par øl kan man også forstå hva folk prøver å si til deg.  Derfor er det viktig med oppvarming, og fotballfolket på Bryne møtes nå på Thime Station Bar, rett ved togstasjonen.  I tillegg til et helt OK ølutvalg skryter også stedet av 130 typer norsk akevitt.

Thime Station Bar, Storgata 8

Fredrikstad

Når Fredrikstad spiller hjemme flagger omtrent hvert eneste sted langs brygga i rødt og hvitt.  Skal man ha litt fotballstemning er Stadion Taphouse et godt valg.  Er man mer på å besøke brune puber med romslige åpningstider er Dragen Pub et sikkert valg. Åpner kl 10(1) hver dag.

Stadion Taphouse, Gml. Beddingvei 28

Dragen Pub, Nygaardsgata 34

Grorud

Dessverre er gode gamle Anexet Pub ved inngangen til Grorud Senter nedlagt.  Barmafian har ikke lykkes med å finne gode alternativer når dette skrives.  Men ting kan skje fram til våren, så hvis det åpner noe spennede så er vi på ballen.

KFUM Oslo

Også her er vannhullet vi tidligere benytta blitt stengt.  Ruinen Bar & Café lå praktisk til ved bussholdeplassen til bussen opp til Ekeberg.  Som vi alle vet så er det jo knusktørt oppe på sletta og ikke mulig å få seg en leskedrikk.  Bernies i Schweigaardsgate er foreløpig det beste alternativet, men her er det litt lengre å gå til bussen.  Barmafiaen er også her på saken, så følg med i sosiale medier.

Bernie’s, Schweigaardsgate 50b

Kongsvinger

Tidligere har vi benyttet både Telegrafen Pub i sentrum og Taverna Kongsvinger ved rundkjøringen etter Gjemselund.  Telegrafen er lagt ned, men Taverna har oppstått som sportsbar. En sportsbar med helt greie og rimelige retter fra Thailand.

Taverna Sportsbar, Brugata 42

Mjøndalen

Når man kommer med toget er Olsen på Hjørnet et sikkert valg.  Lengre opp i byen har det blitt forsøkt med sportsbar og pizzapuber, men stayern i Mjøndalen (i motsetning til Oslo) er Olsen.

Det finnes også en tribunepub på Mjøndalen Stadion, men som alltid hersker det et usikkerhetsmoment når det kommer til bortesupportere.

Olsen på Hjørnet, Stasjonsgata 2

Tribunepub’n, Hagatjernveien 8b

Ranheim

Siden sist vi besøkte Ranheim har supportere og andre støttespillee åpnet sin egen pub på kampdager, Overvik Corner, så nå er det ikke kun Pizzeria Romantica som gjelder lengre.  Puben på hjørnet mellom klubbhuset og tribunen har pleid å åpne to timer før kamp, men siden den er utendørs kan det anbefales å ha Romantica som plan B når sola ikke skinner.

Romantica, Ranheimsvegen 165

Overvik Corner,  Ranheimsvegen 174

Raufoss

Tidligere kunne Raufoss faktisk skilte med to sportspuber i Storgata, nå ser det t til å være kun én igjen, Retro Bar. En bar som egentlig er en livescene, men som i tillegg har en fin uteservering.

Retro Bar, Storgata 32

Sandnes

Også her må man planlegge sitt inntak av væske når man kommer fra toget og skal gå opp til stadion.

Men, fortvil ikke, Sandnes har i ihvert fall to steder som fortjener et besøk, og begge ligger mellom Sandnes Sentrum Stasjon og stadion.  Melkebaren «er Ølbaren med stor Ø i Sandnes» og skryter av over 300 forskjellige ølsorter.  Her kan det være mulig for Svenk og andre og få seg en duggfrisk Berliner Pilsner. Ett kvartal opp ligger Banken Pub, som heller ikke sparer på superlativene i sine egne beskrivelser; «Trolig Norges fineste engelske pub»

Melkebaren, Industrigaten 1

Banken Pub, Langgata 52

Sogndal

Her skulle det stått en anbefaling om den legendariske Lægreidspuben, men den er dessverre lagt ned.

Så langt barmafian er informert er det heller ikke planer om pub på stadion.  Da er det tynt i Sogndal sentrum for å ta seg en øl, eneste alternativet er kaféen nede på kaia, med mindre man nøyer seg med en av hotellbarene.

Dampskipskaien Kafé, Bryggjegota 6

Stabæk

På Bekkestuen har sportspuben Onkel Blaa stått i årevis. Ikke alltid like åpent og med stadig nye eiere, men nå ser det ut som det flommer øl i kranene igjen.

Onkel Blaa, Gml. Ringeriksvei 37

Kristiansand

Sørlandets selvutnevnte hovestad har nok av drikkesteder å by på, ikke minst langs berømte «Markens»

Her finnes bl.a. den brune perlen Victoria Pub som byr på enkle og rimelige matretter i tillegg til fotball på TV.

Litt nærmere stadion finnes også «Kråga» pub, hvor blide startsupportere inviterer til øl og samvær før kamp.

Victoria Pub, Markens gt 19B

Lundskråga Pub, Marviksveien 2B

Stjørdal

Stjørdal er upløyd mark for barmafian, men kartet sier i hvert fall at denne sportsbaren ligger mellom Værnes og stadion. Kan passe bra å stikke innom på veien, med andre ord.  De beskriver seg selv som «Stjørdals eneste ekte sportsbar, med egen restaurantavdeling. Midt igågata på Stjørdal»

Stjørdal Sportsbar Café, Kjøpmannsgata 34