ALTERNATIV MERCH TIL FOLKET.

EVD har intervjuet 6 forskjellige uavhengig som lager og selger merch til folket. Bli gjerne med videre.

Navn på sjappa: Etter oppløsninga av Vålerenga Landhandel har jeg tatt alt salget. Svenna og jeg sorterer stickers og pakker, men salget er det bare jeg som står for. Så noe navn har jeg egentlig ikke bruk for. Han stickers-fyren, eller han Stang ut-mannen er det jeg har overhørt å bli omtalt som. Ellers heter jeg Jon. 

Hvor står dere: Jeg pleier å henge rundt i Fanzone/uteserveringa på Øst, men har ikke et sted jeg rigger opp et bord. Jeg fyller veska med det jeg klarer å bære, og så selger jeg til det er tomt

Kun ViPPS?: Hæ? En fanzine som ikke tar cash har mistet noe av seg selv. Det må fremdeles ligge muligheter der for dobbel bokføring og penger under bordet.

Hva selgere dere: Stickers og fanziner. Først og fremst Stang Ut, men jeg har også tatt inn noen utenlandske fanziner jeg liker. All motivasjon for det jeg gjør er at det skal være noe jeg liker, jeg er 53 år og har ikke tid til å gjøre kjedelige ting fordi jeg må lenger!  Are you here for the game? The Turnstiles og Trasferta megazine har jeg solgt ok med. Gutta i Trasferta fikk vi så god kontakt med at de kom over å så hjemmekampen mot Haugsund. Vi var på Syvern og introduserte dem for Wienerpølsekultur, og på Bohemen, med full Bohemen experience med Bohembussen til stadion. De lagde en stor sak om turen til blekka si, og den kan har jeg tatt inn 10ex av. De ligger i tollen og venter på å bli henta. Jeg har også noen buttons jeg selger når jeg husker å ta dem med. 

Sender dere i Posten? (Her kan dere også oppfordre folk til å få noen til å kjøpe for seg).

Generelt ikke. Det er kjedelig og tidkrevende. Postens digitale frimerker har gjort det litt mindre pain, men allikevel. Dette er ikke noe jeg satser på. Når jeg kjeda meg i vinter, åpna jeg for å sende i posten fordi jeg hadde tid. Men nei, postordre er ikke for meg. 

Hva går overskuddet til? Siden Vålerenga landhandel la ned har alt overskudd gått til Enga Tifo. Eller hele og hele, jeg har gitt penger til noen innsamlinger folk fra fotballmiljøet har dratt i gang for utstyr til de som kjemper i Ukraina. Det har vært til medisiner og nettbrett som det var behov for i krigen der nede. Det skulle bare mangle.  Så har jeg lempa litt på de strenge antikorrupsjonsreglene vi hadde , og unner meg å skrive av en reise, et par øl eller noe å spise på firmaet. Hvis jeg ikke rekker søndagsmiddagen fordi jeg må være på stadion to timer før kampstart for å selge Stang ut! , så tar jeg meg noe å spise på Øst uten å skjemmes veldig over det. Opptakeren til å starte podcasten “Stang ut på overtid” tok vi også fra inntektene fra fanzine- og stickerssalg. Det var en god investering synes jeg. 

Takk for praten, Mikkel, Håper å se deg på stadion i løpet av sesongen!Jon

—————————————————

Navn på sjappa: Kokoshjørnet!

Hvor står dere: Ved trappa på Rema, når vi har tid og overskudd. TBA på Twitter. 

Kun ViPPS?:  Vipps only! 

Hva selgere dere: Stickers, mulig noe svært begrenset opplag på tshirts 

Sender dere i Posten? Nei, for mye jobb for en gjeng som driver dette på hobbybasis (Her kan dere også oppfordre folk til å få noen til å kjøpe for seg).

Hva går overskuddet til? Overskuddet går tilbake til Vålerengafamilien. Dette er en morsom hobby og ikke noe vi skal tjene penger på. 

/Kokos-Kim
——————————————

Navn på sjappa: Kaffe- og glansbildesjappa

Hvor står dere: Ingen lokasjon. Selges fra bordet på puben. Deler ut fanziner (gratis) på tribunen før kampstart.

Kun ViPPS?: Vipps og cash

Hva selgere dere: Stickers + fanzine (gratis)

Sender dere i Posten? Oppmøte only

Hva går overskuddet til? Her er det realt underskudd som gjelder, men skulle sjappa snu gir vi overskuddet til bredden /Line

Line

——————————————-

Navn på sjappa:

Vi har valgt å kalle den Ultrassjappa. Det er Ikaros som står bak, så da ble det naturlig med benevnelsen ultras. Sjappe fordi det ikke kler oss å være en butikk. Vi dro i gang Ultrassjappa for mer enn 10 år siden. Det startet med at vi begynte å designe egne klær, da vi ønsket å gå med klær som hadde en litt annen stil enn det som var tilgjengelig i Vålerengasjappa. Da vi dukket opp i eget merch fikk vi mange spørsmål om det var mulig å kjøpe. I tillegg var det mange som ønsket å kjøpe stickers. I starten solgte vi til de som spurte, men fant fort ut at det var mye mindre jobb å stille seg opp en fast plass før kamp. Da kan heller folk oppsøke oss enn at vi må gjøre avtaler med den enkelte.

Hvor står dere: 

Vi står på Øst før hjemmekampene. Vi forsøker å holde åpent før hver kamp, men før derby blir det ofte vanskelig fordi det er så mye annen aktivitet. Enkelte ganger har vi også droppet det pga regn. Øst er veldig greie med oss og har lånt oss telt en gang i blant, men noen ganger trenger de alle teltene selv. I år håper vi å kunne ta med Ultrassjappa på tur, så kanskje blir vi å finne foran et bortefelt eller to i løpet av året. Vinterstid kan det hende vi har en og annen pop-up sjappe på Øst eller Vålerenga Vertshus.

Kun ViPPS?:

Vi foretrekker Vipps, men tar også cash dersom du kan betale nøyaktig beløp. Vi har ikke veksel.

Hva selgere dere:

Vi selger primært stickers, fanziner, t-skjorter, gensere og skjerf, men har også annet merch en gang i blant.

Sender dere i Posten? 

Nei, vi ønsker at folk kommer på kamp, så om du ønsker å gå med vårt merch må du komme på kamp og kjøpe det fysisk av oss.

Hva går overskuddet til?

Alle pengene går tilbake igjen til Vålerengafamilien. Mye reinvesteres i nytt merch, stickers eller fanziner, men mye brukes også til å kjøpe ting vi trenger på tribunen. For eksempel flaggstenger, megafoner, maling, cans, tekstiler til flagg og bannere, teip, strips og annet diverse. I tillegg donerer vi penger til veldedighet gjennom Vålerengaksjonen eller andre tilsvarende tiltak.

/Sjanten

——————————————————-

Navn på sjappa:

Østkantsjappa

Hvor står dere: 

Vi pleier å stå ved Rema 1000/inngangen til Øst.

Kun ViPPS?:

VIPPS og cash!

Hva selgere dere:

Stickers og skjerf er vel det det går mest i. Så har vi alltids noen Vålerenga hockey fanziner liggende også.

Sender dere i Posten?

Vi sender!

Hva går overskuddet til?

Overskuddet har gått til EngaTifo, Vålerengaksjonen og til Felt E-fondet (som gir cash til sosiale aktiviteter for spillerne i breddeavdelingen i Vålerenga ishockey).

Dolph Fredrik

———————————————-

Navn på sjappa: Kolonial Sota . https://m.facebook.com/groups/317460090873126/

Hvor står dere: Målet er å komme seg på matcher. Selger da utenfor stadion. 

Kun ViPPS? Nei kan ta cash også, ikke natura

Hva selgere dere: En del skjerf etter Vålerenga Landhandel. Diverse annet, noe stickers, to t-skjorter og en Bøttehatt. Sjekk Kolonial Sota på Facebook. 

Sender dere i Posten? Ja, med helthjem får du det på dørmatta di. Koster deg 80 spenn ekstra.

Hva går overskuddet til? Tilbake til Vålerengafamilien 

/ Mikkel

Har man glemt noen?. Bare å ta kontakt. Dette er ikke skrevet av en robot.