INTERVJU MED SJAPPEMANNEN FRODE VEIE.


Forsøk nummer to ble bedre, det skyldes ikke Frode, det skyldes min datakunnskap. Bli gjerne med videre og damer han er singel dere .

For de uvitende hvem er Frode Veie?

51 år gammel mann, fra det kjente stedet Skoppum, bodd i oslo siden 2000 😊 3 barn og singel :_)

Hvordan fikk du jobben i Vålerenga Sjappa og hvordan har du holdt ut?

Sendte en relativt hårete søknad i slutten av 1999, når man hadde bestemt at man skulle åpne supportersjappe i pilestredet, der suppoterbutikk var en del og man skulle satse masivt på tipping og rikstotto, og jeg med dagligvare bakgrunn, ble da ansett som en spennende kandidat. Heftig interjuvrunder både med styret i asa og klanen den gangen. Variasjon av arbeidsoppgaver er vel det som gjør at man har holdt ut, samt at det er ekstremt morsomt å jobbe med mennesker hver eneste dag.

Finnes det mange som prøver seg med å lage merch med logoen?

Ikke mange men i vår digitale verden så er det mange utenlandske aktører via facebook som prøver seg på varianter både titt og ofte, ellers ikke mye.

Synspunkter på at det finnes små uavhengige som også selger merch?

jeg synes det passer fint inn vålerenga, og lager for meg og oss en mere helhet. Sjappa som ofisiell «sjappe» skal jo være utrykket utad for logoen og klubben, men vi har også rom for relativt mye med klanen som hovedaksjonær/eier, men sjappa forvalter jo også logoen og det ansvar det bærer. 

Så jeg tenker det er plass til alle, men vi ønsker også alle som har lyst til å bidra til en enda bredere sjappe velkommen

Hvorfor har Vålerenga Hockey egen supportersjappe på Jordal Amfi? 

Det er ett samarbeidsprosjekt mellom Sjappa, Neh og Vålerenga Ishockey, der vi har solgt den rettgiheten nå i 2 år som ett prøveprosjekt, det handler mye om økonomi,risiko,bemanning osv.  Jeg handler av Neh, Neh handler diverse varer av meg, så utvalget skal være på tvers av begge butikkene. Så langt har samarbeidet vært bra for alle tre parter, i denne avtalen ligger det også at Sjappa fra i år også er ansvarlig for billettsalg slik vi har gjort for fotballen i snart 20 år.

Beste/værste Vålerenga merch dere har laget?

Beste i form av salg er jo den hettejakka med rød stripe på armen, men jeg mener vi har laget mye bra, så gjelder det jo å få inn og benytte seg av krefter som kansje igjen kan lage noe mere dagsaktuelle ting, der man hadde mange krefter tidlig på 2000 tallet som lagde dagsaktuelle motiv osv.

Verste: hmmm har sikkert fortrengt, brødrister synes noen er det verste, mens andre synes det er det beste vi har lagd, men det er laget ting ikke jeg selv ville gått i uten at jeg nødvendigvis trenger å knagge andre som går med det… mest kjeft fikk vi vel for en rosa pique engang så kansje det er det verste vi har laget

Du har mange baller i lufta, pøbber, sjappa og løping. Hva er mest morsomt?

Kjedelig svar, men blandingen av dette er helt fantastisk, men livet inn i alderdommen blir nok pub/restaurant.

Adidas/Nike/Kappa. Hvilken er din favoritt?

Adidas

Når du skal slappe av en lørdagskveld. Er det fortsatt Vodka/battery som gjelder?

Haha ja , utrolig kjedelig i drikkeveien… men drikker litt vin og annet også, men favoritten er den samme

En kampdag, billettboden også rekker du noe av matchen?

Ja får med meg matcher, har utrolig mange dyktige folk i sving, så min oppgave på kampdag er å være han ekstra hvis det oppstår noe problemmer det være seg innslipp, trøbbel med billetter osv,

Beste/værste minne med Vålerenga Fotball?

Nedrykket i 2000 var forferdelig, og husker det godt den dag i dag, 2004 mot stabæk var en helt fantastisk dag, rammen rundt kampen og alt var magisk aldri opplevd makan, selvsagt ble resulltatet av alt en skikkelig nedtur, og da ble turen hjem fra skien året en gedigen opptur, rådhusplassen og festen rundt bohemen, herr nilsen,per på hjørnet etter på magisk

Hvor er Frode Veie om 5 år?

Da jobber jeg bare med pub og restaurant og går på kamp som mannen i gata

Løping, er du noe du anbefaler andre også?

Ja på alle mulige måte, bra for hode og kropp i hvert fall inni kroppen, stølhet og stivhet er ett minus, men det er kansje alderen.

Køppgull 2023 for herrene til Vålerenga Fotball? Ja satan det gleder jeg meg til, ukene før cupfinale og alt, savner det skikkelig.

Eliteserien eller OBOS 2024?

Easy, eliteserien 2024

Siste spørsmål, Hvorfor skal man handle i Sjappa?. Finnes det noen godbiter?

Jeg mener vi har mange gobiter, og igjen det er plass til flere, vi har ett bredt utvalg, hettegensre med 50-60 forskjellige motiver, mye kult fra adidas, mange rariteter

Takk for intervjuet og lykke til videre