GUBBETUR TIL GØTEGORG FOR Å SE GAIS SPILLE 0-0.

Helgen 18-20 oktober var det endelig tur igjen til Gøteborg for å se GAIS spille ball på Gamla Ullevi. GAIS Oslo hadde mobilisert  siden formann Kjelstrup snart fyller 50 år.  Vi har 6 personer på tur også møtte vi på en til i Gøteborg. Så da satte man ny rekord med antal på tur.  Toget ned gikk greit,  Reisefølget var enig om at man måtte sette sette seg på på trikken ut til hotellet. Det var lurt, ikke har undertegnede stedsans, ikke er det lurt å bære på bagasjen for lenge, hadde merch ansvarlig med nok?. Så ut som vi skulle være borte lenge. Fredag til søndag så pakker selv gubber mer enn nok.  Kom oss ut til Spar hotellet på Majorna, sjekket inn også var det bare å nyte prisene i Sverige på mat og drikke. Vi holdt oss stort sett rundt hotellet. Crippas Cafe selvsagt,  andre gode steder som andre god mat og drikke også. Fikk dessverre ikke testet ut Gyroskungen. Noen andre barrierer ble også brutt. ikke ble det 7ans Øhøll denne gangen. Ikke Pressbyrån  Man støtter heller lokale tobakksjappa for å kjøpe Snus, Travguiden og hockeymagasin.  Ikke minst nærmeste systembolaget for å ta med kvota hjem. 

Søndagen kom, sjekke ut, pre match men først en litt slitsom trikketur ned ved siden av en som sikkert ikke hadde dusja på minst 14 dager. Lempe av bagasjen på togstasjonen. Varme opp lit før matchen på John Scotts Stable Palace. Men der kjørte de feil musikk, vi flyttet oss til den andre John Scott iStable i nærheten. Mye roligere, mer behagelig for gubber på tur. Der vi fikk vi solgt en t-skjorte til en som hadde prøvespilt for LSK under Arne Erlandsen men takka nei. Full jubel og en siste runde før vi skulle se Attentant varme opp før matchen. En herlig  trøkk, ikke minst det å få høre favorittlåta Floggorna Vajar live var stort.   Inn på stadion, Litt kø men det gikk greit siden sist undertegnende var på match for 2 år siden. Da var det ca 2200, nå ca 6200.  Brøyt nok en barriere, kjøpte ikke noe merch. Hadde lyst på på den grønne jakka til 1299. Men selv for meg er det litt dyrt.   Dytta i oss litt drikke og en og dvask korv i brød. Lovte GAIS TIFO at neste innsamling fra GAIS Oslo går til de igjen.

Selve kampen veldig lite å snakke om. August Wangberg hylles for 200 kamper. Gustav Lundgreen hylles også for ett eller annet. I pausen hylles damelaget som har rykket opp. Vil du lese om matchen.   Sjekk hjemmesiden til GAIS, en podcast nær deg eller hvis du er på sosiale medier. 

Det var bare å rusle ned til togstasjonen, finne bagasjen, vente på toget som skulle ta oss hjem over grensa.  Turens høydepunkt var ikke at vi var mange fra GAIS Oslo, ei heller at noen ville feire min bursdag i Gøteborg. Men når det kom på 3 tollere og en hund før grensa. Svetta litt da, men han ene tolleren lurte på om det var  gubbetur?. Er det sånn det er å bli 50 år?

God stemning hele turen, ok trøkk på tribunen. Neste match skal vi huske banneret også. Ikke minst kjøpe mer merch. 

Takk for turen , vi sees snart igjen  Gøteborg.  Heia GAIS