INTERVJU MED FOTOGRAF KIM ERIKSEN.

Hvem er Kim Eriksen?


Jeg er en 32 år gammel, halvt norsk, halvt finsk sportsfotograf fra Oslo. Jeg er utdannet journalist, og mens jeg studerte ble jeg veldig fotointeressert. Hoppet rett ut i det og kjøpte meg et kamera, til slutt eget profesjonelt kamera og så rulla ballen. I tillegg er jeg veldig sportsinteressert, det har jeg vært hele livet. 

Du tar bilder for Vålerenga, både hockey og fotball?


Jeg tar bilder av både Vålerenga hockey og fotball, i tillegg til noen landskamper og egentlig alt som dukker opp som jeg syns er interessant. Jeg har tenkt en stund på at jeg har lyst til å utvide litt, for eksempel har Vålerenga et baseball-lag – det hadde jo vært morsomt å prøve seg på foto der!

Hva mest morsomt, hockey eller fotball?


Kjører en safe variant, en Thorir, 50/50. 

Når startet du opp og har du noen gode råd til folk som vil prøve? Eventuelt hva kreves av utstyr?


Jeg startet opp mens jeg studerte, men kjøpte ikke kamera før i 2022. Hvis man er usikker på om man syns det er gøy, så kan man leie utstyr for å teste. Ellers så merker jeg jo at riktig utstyr til det du skal ta bilder av, har mye å si. Kameraet og linse er det viktigste, mens annet utstyr kan man bygge på over tid. Utover det er kanskje mitt beste råd å bare kaste seg litt ut i det.

Hvilket digitale plattformer kan man se bildene du tar?


Instagram – Photokimppa.

Beste/Værste minne som fotograf?


Mitt beste minne som fotograf er nok cupkampen mot Lyn på Bislet.  Perfekt vær, enormt kok både før, under og -etter, og den Vålerenga-svingen – for et syn. På slutten av kampen gikk Sjøeng inn i en ring av fans på banen, løfta flagget og var forsanger for I Oslo By – klasse. Det verste minnet er nedrykkskampen på Intility.

Du samarbeider en del med Nittentretten, er dere mange som fotograferer?


Nittentretten og jeg samarbeider på en del videoer som blir lagt ut. Der er jeg kun med og snakker på videoene, alt av bilder og videoer som blir lagt ut av Nittentretten er produsert av Anders. Han kan trylle med kameraet! Ellers er vi blitt en slags fast foto-gjeng på kampene, Vålerenga-supportere alle sammen. Myhre Media, Anders Nittentretten, Eivind i VPN og Chris Milne. 

Tenkt tanken på en bildebok, lage plakater eller annet merch?


Har det i tankene, men ikke noe konkret. 

Beste/Værste stadion og arena å ta bilder i hockey og fotball?

Hvis vi skal ta fotballen først, så er kveldskamp i flomlys på Intility helt suverent. Enn så lenge gir jeg den til Egersund, og det er kun basert på at det blåste voldsomt i 90 minutter.
Beste hockeyarena er Jordal. Perfekte lysforhold, er fotoboks mellom spillerboksene man kan bevege seg i – helt on point. Når det kommer til den andre sia av skalaen så er det flere hockeyarenaer som kunne vært pussa opp, for å si det pent. 

Litt sportslig da, blir det opprykk for Vålerenga Fotball?


Ja. Det virker som at det er en veldig sammensveiset gjeng og et godt kollektiv som står opp for hverandre og løper gjennom hele kampen, noe man ser på banen. Jones El-Abdellaoui leverer kremmerhus etter kremmerhus, Mees løper og løper og løper – for å ikke glemme dieselmotoren fra Ålesund, Henrik Bjørdal. Akkompagnert med vår egen Rodri i Brice Fidel Ambina, ser det veldig bra ut. Jarlen av Kjelsås og Kiil Olsen er også et stopperpar jeg liker godt. Også har vi keeper. Flere keepere, haha.     

Vinner Vålerenga Hockey bøtta neste sesong?


Denne er verre å treffe på tror jeg. 

Hva kjøpes i kiosken, hvis du ikke tar bilder?


Har alltid tid til en tur i kiosken! Kaffe, pølse og stratos! 

Favoritt Vålerenga musikk?


Nordre Sving og Brakkebandet – bringer fram minner om gamle Jordal Amfi!

Podcasttips til leserne?


Her er jeg kjedelig, hører ikke så mye på podcast. Eneste jeg hører på fast er B-laget, ellers svinger jeg innom Stang Ut med jevne mellomrom. 

Tar du fortsatt bilder om 5 år?


Det håper jeg da!

Takk for intervjuet og lykke til videre.