SOMMERINTERVJU MED ROBIN GROV

For de uvitende hvem er Robin Grov?

  • Robin Grov er en lokal pokal fra Kampen. Tredje generasjons Kampe-gutt faktisk. Blid og stort sett ålreit type som har jobba på skole i 10 år – og kommenterer litt fotball og hockey for TV 2. Følger VIF ekstremt tett. Det er vel stort sett det livet går til. Jobb, VIF og lokal tilhørighet.

Du var med i podcasten Heia Fotball, i vinter får du ofte sånne henvendelser? 

Hva blir det neste, du må velge ett av disse programmene. Beat for Beat,  Nytt på Nytt eller gift ved første blikk, Eller Farmen Kjendis?

  • Ooo, i utgangspunktet Nytt på Nytt, men tror ikke jeg følger nyhetsbilde tett nok eller har politiske snerten til å være med, så da blir det Beat for Beat. Har faktisk en ok sangstemme. Det kan diverse gjester på Øst, Bohemen og Per på Hjørnet bekrefte. Men kun hvis Ivar Dyrhaug tar en comebackepisode. 

Hvem er ditt forbilde som kommentator?

  • Har faktisk ikke et forbilde, selv om det har vært mange geniale opp gjennom i forskjellige idretter, men i yngre alder var jeg alltid svak for Thor Eggen. Viktig å finne sin egen stil og ha litt særpreg/humor. Der var Eggen strålende. 

Du er ofte på Jordal og kommenterer, hva er favorittmaten hos kokken Raggen?

  • Pølsegryta til Raggen er det lite som slår. Jeg spiser jo kun på Jordal i forbindelse med kampdag, og da er det selskap utenfra som serverer, så jeg får dessverre altfor lite av Raggens proteiner i meg, hvis det er lov å si.

Når du skal ut å ta noe godt i glasset, er det stort sett Vålerenga og Kampen da?

  • Er nok Bohemen som får flest kroner i løpet av et år, men ikke så fristende i sommersteiken. Da nyter jeg godt av uteserveringa på Øst. «Sulten og tørst – EM på Øst» som er 2024’ store slagord. 

Hvordan er det nye utestedet Carls på Carl Berner?

  • Veldig hyggelig der! Litt forskjellige konsepter. Hyggelig cafe på dagtid, restaurantavdeling, vinbar og en svær sal med storskjerm og fotball. Så der kan man gjøre litt av hvert. Bra sted for en date!Freddy er markedssjef der, så det scorer jo litt ekstra. Ta et glass samt møte Kapp Verdes mest sjarmerende smil. Det varmer.

Østblokka og fotball, hva er denne Trappa som det snakkes om?

  • Hehe. Min faste kampgjeng var selvsagt altfor sent oppe på tribunen i åpningskampen i 2017. Trekke ut mot hjørnene var uaktuelt, så da ble det å stille seg i trappa til KST’ store fortvilelse. Og siden har vi blitt stående. Vi er 5 eksklusive og kjekke medlemmer. Fikk vår egen logo etter hjelp fra Enga Undergrund. Sjekk de ut på Instagram. Flinke karer!

Hvor fornøyd er du med Vålerenga på nivå 2 hittil i år? Ser det tungt ut?

  • Litt sløv start! Så virkelig ikke bra ut. LSK og Brann hadde noe av det samme. Kanskje man trenger noen runder for å forstå at man ikke kan danse seg gjennom OBOS. Har virkelig løsna nå. En enda sterkere tropp i høstsesongen. Dette bør gå veien. 

Din gode venn Johs har ansvaret i Kåffa, Syns du han har levert?

  • Johs leverer på alle fronter. Fotballfilosofi, som leder, medmenneske og ikke minst: en samlende kraft. Akkurat det klubben trenger i fremtiden. Alle de egenskapene + en som virkelig elsker klubben tvers gjennom. Vålerengas neste trener etter noen år med suksess under Bakke og Myhre.

Det er buffet å spise. Hva velger du å spise først da?

  • Frokostbuffet: rett på eggerøre og røkt laks. Elsker det på brødskive/rundstykker. Middag: Så gjerne over på sjømat, hvis det serveres. 

Pølse i Vaffel eller Svele?

  • Svele! Jeg har familie på vestlandet, så det var et enkelt valg. 

Hva kjøper du eller i kiosken på kamp?

  • Der er jeg svak. Legger ikke igjen nok i kiosken. De har rett og slett ikke drikkevarene jeg vil ha på kampdag. Sorry, FrankO!

Nevn 3 gode grunner for man skal dra på bortekamp?

  • Busstur på bortekamp. Der man skaper relasjoner innad i miljøet hvis man kommer utenfra. De beste minnene sportslig er ofte forent med at det var en genial busstur i tillegg. Der det kan dukke opp nye låter som kan bli dratt over på tribunen. Selv om alt blir dyrere, så håper jeg virkelig at bussene består. Noe av det viktigste som er. 

Burde man melde seg inn i klubben man elsker?

  • Hvis man har sterke meninger, så bør man det. Kjell Grønningen sier alltid det: Følge Vålerenga er ferskvare. Nytter ikke å lene seg på gamledager og meritter. Opp av sofaen, dra på kamp. Og har man sterke meninger om det som skjer: dra på årsmøte og stem. Tastaturkrigere som man aldri ser på stadion eller i miljøet ellers, det går ikke.

For eller imot VAR?

  • Imot. Hands og straffesituasjoner vil alltid være subjektive vurderinger. Det fungerer ikke og må vekk. Eneste positive med denne OBOS-sesongen. 

På en skala fra 1 til 6. Hvor fornøyd er foreldrene dine med deg anno 2024?

  • Mor er alltid på 6’ern. Lillegullet til mor vil alltid være på toppkarakteren! Far er litt vanskeligere å lese. En mann av få ord, men et stort hjerte. Men inviterte meg ut på et glass her om dagen, så han er nok ikke forbanna på meg, hehe.

Siste, tips til mat og drikke i sommervarmen?

  • Sjømat i varmen. Jeg er en cidermann, så det går hele året. 

Takk for intervjuet og lykke til videre.