SESONGEN SÅ LANGT I OBOSLIGAEN. NESTE UT ER LYN SUPPORTER ALEKS

Hvem er du?

Jeg heter Aleksander Skard Skofterød

Hvilken rolle har du som supporter?

Det har vært en reise fra passiv medgangs- og hjemmesupporter på 2000-tallet til aktiv hjemme- og bortesupporter midt i klakken post konkurs and beyond. Nå om dagen sysler jeg aller mest podkasten Vestkanttribunalet på den ene siden, og prøver å overbevise en nyslått fireåring som vokser opp på østkanten om at Lyn er det feteste som tenkes kan. Lykkes enn så lenge tålelig greit med begge deler.

Hva er du mest fornøyd med av laget du heier på så langt i sesongen?

Lett å trekke frem fremgangen til våre egne gutter Jacob Hanstad og Daniel Schneider. Soleklare førstevalg i sine posisjoner som helt åpenbart har en stor fremtid først og fremst i Lyn, og antageligvis og dessverre videre ut i fotballens verden. Det er selvfølgelig også helt rått å se at Lyn har tatt nivået i førstedivisjon på strak arm. Vi fremstår mer som Kåffa enn Grorud og Skeid i vår inntreden i divisjonen, og det lover godt også for de kommende sesongene.

Beste opptur/nedtur?

Oppturen er helt klart det spinnville derbyet. Å kjenne på at vi etter alle disse årene i bredden fremdeles kan levere noe sånt både av og på banen får det til å røre seg i en og annen emosjon. Å være vertskap for det største Osloderbyet i vår levetid er helt sykt gitt Lyns nyere historie.

På en skala fra 1-6, hvor fornøyd er du med tråkket på tribunen?

Ingen tvil om at det som leveres fra stående felt er av ypperste klasse i OBOS, og tidvis godt opp på Eliteserienivå. Veksten er upåklagelig, kreativiteten bobler, og nye undergrupper kommer til. Terningkast seks blank.

Hva kan man bli bedre på tribunen?

Noen barnesykdommer finnes selvfølgelig når man går opp to nivåer på to år. Men tredjedivisjonsspindelvevene er i ferd med å børstes møysommelig bort, og litt etter litt er det både sving og kreativitet over det som bedrives. Av forbedringspotensial må det nok være at koordinasjonen på feltet kan være så som så på de store kampene. Syns også vi har en vei å gå på disiplin og planer rundt flagging. Vi kunne helt klart vært bedre visuelt tidvis. Men dette kommer!

Hva kjøper du i kiosken?

Det er alltid en emisjon på gang, så i tillegg til pære- og ananasbrus får jeg nesten si aksjer.

Hvilket bortesupportere har imponert deg mest hittil i 2024?

Syns Stabæks 75 røykpatroner var voldsomt å se fra motsatt tribune. Men da var det kanskje Lyn som var bortelaget på Nadderud? Faen vet. Nevnte jeg hvor drittlei jeg er av Nadderud? Men fra spøk til alvor så skjønner alle med puls at de unevnelige fikk valuta for russebussbudsjettet de blåste på derbyet. 

Nevn 3 gode grunner til å reise på kamp. 

  1. Tribunekulturen i Lyn er i massiv vekst. Å ta del i noe som koker så intenst som det Lyn gjør nå er noe alle burde få med seg. 
  2. Sportslig er Lyn i stand til å utfordre hvem som helst. Tradisjonen tro skal vi bare bli bedre utover høstsesongen, og hvem vet hva som kan skje om Lyn forviller seg til en kvalikposisjon gitt fjorårets elleville opprykk?
  3. Lokal fotball slår absolutt alt annet. En svipptur innom Bislett koster svært få kalorier uansett hvor i byen man bor. Dette virker det som om stadig flere får øynene opp for.

Hvilket 2 lag rykker opp, hvilket 2 lag rykker ned?

Erfaringsmessig skal man aldri undervurdere VIFs evne til å choke når det gjelder, men kandidatene til å ta opprykksplassen fra dem er langt fra åpenbare. Egersund blir det ikke. Ei heller Moss, Bryne eller Sogndal. Stabæk lurer i bakgrunnen, men lener seg for tungt på upolerte talenter til at det virker veldig sannsynlig at de klatrer helt opp til toppen. Tipper de to øverste slik det står nå bytter plass innen sesongslutt og slik holder det seg.

Mye rart nedi bånn der. Alt kan i grunn skje, men tror at Starts kaos kommer til å skinne gjennom til slutt og sender dem ned. Enten med et pennestrøk eller på vanlig sportslig vis. Sandnes Ulf kniper den andre nedrykksplassen. De ser altså så hjelpesløst ræva ut til tider at det kan umulig gå noen annen vei enn rett ned. Hvordan Aalesund skal klare å krype seg ut av sumpa vites ikke, men la oss si at de klarer seg via kvalik.

Takk for intervjuer og lykke til videre.

————

Dette er ikke skrevet av en robot.