INTERVJU MED KARI-ANN GRØNSUND. HUN FORTELLER OM ROLLEN SOM ELSE KVAMMEN I ØSTKANTSPELLET

 Det er en stund til det 6 utgaven av Østkantspellet om Vålerenga. 28 august er det premiere på Damenes Aften.   En Vakker Dag har fått til ett intervju med Kari-Ann Grønsund.  Hun spiller Else Kvammen, bli gjerne med videre.

For de uvitende, hvem er Kari-Ann Grønsund?

Kari-Ann er en glad, blid og positiv dame på 73 år. Jeg er sporty og nysgjerrig på livet.

Jeg har stått på scenen hele mitt liv. Sunget, gitt ut flere plater og vært med med i flere TV serier og filmer. For den yngre garde er jeg nok mest kjent fra Lillys butikk og Olsenbanden jr.

Gitt stemme til Solan Gundersen i Flåklypa og utallige andre figurer.

I 2013 var Vålerengens IF 100 år. Hvorfor takket du ja til en rolle på Neste Kamp på Oslo Nye Teater?

Jeg har vært ansatt på Oslo Nye Teater i 50 år, og da takker man ikke ja til noen rolle, man tar det man får. Jeg var så heldig at jeg fikk rollen som Else Kvammen. 

Etter 2013 har det blitt flere runder med spellet. Blitt 6 ganger er det like  morsomt hver gang?

Det blir morsommere og morsommere. Stykket utvikler seg fra år til år, og nå kjenner vi hverandre så godt, og gleder oss til å se hverandre igjen. Fantastisk gjeng å jobbe sammen med.

Beste/Værste minne med Østkantspellet?

Beste/Værste minne må være premieren første gang. Vi hadde ikke vært igjennom stykket en eneste gang. Visste knapp hvor vi skulle gå eller stå. Nesten 100 på scenen, logistikken for inn og utganger kaotisk. Vi løp rundt og gjennom kirken. Kom feil inn. Tok det med et smil og på sjarmen, og skjønte det vel nesten ikke da forestillingen var slutt, og folk sto og grein og sang Vålerenga kjerke, og så til slutt braket applausen løs. Da grein vi også.

Årets Østkantspellet er Damenes Aften, kan du røpe noen detaljer om hvorfor folk skal komme til Vålerengaparken 28.august? 

Dette er en forestilling for hele familien. Det er en krønike, en historie om over 100 år på Vålerenga. Det er masse fin musikk, en haug med flotte unger fra Vålerenga Skole er med.

Dette er en formidabel dugnad hvor hele nabolaget deltar. Alle kan sangene, så det blir mye allsang. Det er ingen ting å lure på: KOM!!!

Ditt forhold til Vålerenga ellers, liker du idrett og bydelen?

Beste stedet i byen. Det oser av generøsitet. Folk er hyggelige og hjelpsomme. Datteren min bor i Vålerenggata med mann og barn, så jeg bidrar med en helt ny generasjon til bydelen.

Klart jeg liker idrett. Bydelen byr på et fantastisk idrettsanlegg med Jordal Amfi. Der sto jeg på skøyter i fjor i Neste Kamp. 

Hva tror du blir Spellet 2025?, Er du med da?

Den som lever får se. Tidemand kan poppe opp med de villeste ideer. Alle trodde han fleipa da han skulle ha alle på skøyter på Jordal, men jamen fikk han det ikke til.

Jeg blir med så lenge jeg kan og de vil ha meg med 

Vil du kjøpe billetter eller lurer på mer om Østkantspellet?. Gå inn på  https://www.spellet.no/

Tusen takk for intervjuet og lykke til videre .

—————

Dette intervjuet er ikke laget av noen robot.  Du finner garantert noen skrivefeil. Det finnes ei heller noe økonomisk gevinst, bortsett pur glede.