NESTE UT ER MOSS SUPPORTER HÅVARD JOHANSEN.


Hvem er du?

Jeg heter Håvard og er 25. Har jobba litt som journalist, men til høsten blir det mer studier. Siden februar har jeg vært praktikant på den norske ambassaden i Kroatia, så jeg bor i Zagreb frem til august. Selv om jeg har bodd mest i Oslo de siste årene, er jeg en stolt mossing. Jeg vokste opp med å være på Melløs i blant, så må jeg innrømme at det var mange år uten meg på tribunen. De siste 3-4 årene har jeg derimot prøvd å være der så ofte jeg kan, og jeg merker at det betyr mer og mer for meg. 

Hvilken rolle har du som supporter?

Ingen spesiell rolle. For tiden er jeg jo ikke engang å se på tribunen!

Hva er du mest fornøyd med av laget du heier på så langt i sesongen?

Det aller meste. Vi vinner mange av kampene vi i beste fall spilte uavgjort i fjor, og så har vi til og med begynt å ta poeng på bortebane. Vi ser solide ut, og har et lag med stor L. Det er tøft å møte oss.

Beste opptur/nedtur?

Serieåpningen var fantastisk. Man vet aldri helt hvor man står, og så møter man et Lyn som kommer med entusiasme. Da er det fantastisk å vinne 3-0. Comebacket mot Stabæk var også fantastisk. Så har det vært mange knepne seire, som mot Aalesund, Bryne og Start. Typiske kamper vi ikke fikk med oss like mye i fjor, men som vi vinner i år. Det er nesten det aller beste. Nedturer? Levanger selvsagt, der gikk alt galt. Ellers var det kjedelig at man ikke var mer på høyde med Vålerenga med så mange på tribunen, selv om 5-1 i begge kampene nok er litt flatterende resultat som sier mest om et av lagenes effektivitet. 

På en skala fra 1-6, hvor fornøyd er du med trøkket på tribunen?

Nå har jeg kun sett kamper fra sofaen i Zagreb eller diverse steder rundt i Kroatia, men det virker å ha blitt bedre og bedre. Jeg hører rykter om en del yngre som vi ikke har sett før. Vi trakk over 1000 til Valle. Lander på en 5.

Hva kan man bli bedre på tribunen?

Høyere volum og evne til å holde utover kampen. Så skulle jeg gjerne sett at man prøvde å samles mer før kamp og gikk samlet til stadion, både borte og hjemme.

Hva kjøper du i kiosken?

Her er det bare en fasit. PiV – med alt på! 

Hvilket bortesupportere har imponert deg mest hittil i 2024?

Igjen, her er jeg feil mann. Men Lyn virket å ha mange som skapte bra liv. Kudos også til Stormen som står på i en tøff tid. Bryne er alltid ganske bra, og virket og være det nå også.

Nevn 3 gode grunner til å reise på kamp. 

  1. Fotball er best på stadion.
  2. Du får se en gjeng som gir alt – og som gjerne har en jobb ved siden av. Ikke noe stjernenykker, men en gjeng som står sammen og som elsker det de driver med.
  3. Lukta av gress.

Hvilket 2 lag rykker opp, hvilket 2 lag rykker ned?


Jeg er helt sikker på at Vålerenga går opp. De vil nok fortsatt gå på noen smeller, men virker å ha funnet en form som gjør at de går opp uten særlige problemer. Det skulle bare mangle. Nummer to opp er verre. OBOS er alltid vanskelig å spå, men det virker verre i år enn noen gang, symbolisert med at Kongsvinger plutselig ryker med fem hjemme mot Åsane. Det kan fortsatt bli Kongsvinger, men det kan også bli Stabæk, Sogndal eller  oss. Nå er det lov å drømme litt igjen. 

Ned går Sandnes Ulf og Mjøndalen. Aalesund tror jeg vil bedre seg litt nå som Johnsen er historie. 

Takk for intervjuet og lykke til videre

————————-

Dette er ikke skrevet av en robot. Du finner skrivefeil her.